Tyhle úžasné jablečné buchtičky s polevou musíte vyzkoušet! Svou skvělou chutí předčí vaše očekávání. Jablečné buchtičky chutnají fantasticky a díky jablkům jsou krásně vláčné :).

Vaši nejbližší budou z téhle dobroty určitě nadšení, alespoň ti moji byli. S tímhle receptem nešlápnete vedle. Podávat je můžete ještě teplé, ale nezklamou vás ani za studena.
Můj tip: Vyzkoušejte také nejlepší domácí brownies!
Budete potřebovat:
- hladkou mouku
- třtinový cukr
- prášek do pečiva
- skořici – mletou
- sůl
- máslo
- muškátový oříšek
- jablka – zelená
- vanilkový extrakt
- bílý jogurt
- vejce
- mléko – polotučné
- olej
- moučkový cukr – na polevu
Nezapomeňte:
- formu na muffiny
- pečící papír – na vyložení plechu
Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.
A jak na to?
Krok 1
Předehřejte si troubu na 180° C a připravte si formu na muffiny, kterou zlehka vymažte olejem.
Krok 2
V misce smíchejte mouku, třtinový cukr, sůl, skořici, muškátový oříšek a prášek do pečiva. Následně přidejte změklé máslo, mléko, vejce, vanilkový extrakt, jogurt a vše dobře promíchejte v těsto.
Oloupejte si jablka a nakrájejte je na malé kostičky, které dejte k těstu a vše zamíchejte. Za pomocí lžíce nabírejte těsto a tvořte kuličky o velikosti cca golfového míčku. Kuličky vložte do formy na muffiny a pečte cca 15 minut, resp. do zlatohněda.

Krok 3
V mezičase si připravte polevu. V misce smíchejte moučkový cukr s horkou vodou. Vodu přidávejte k cukru postupně a ihned míchejte – vytvoří se vám hustá konzistence.
Vezměte si k ruce plech a vyložte ho pečícím papírem. Přendejte na něho upečené jablečné buchtičky.

Krok 4
Jablečné buchtičky potřete připravenou polevou a nechte ji po stranách chvíli odkapat. Poté plech vložte do trouby a zapněte funkci gril (cca 300° C). Buchtičky grilujte cca 2 minuty, resp. do té doby, dokud vám nezačne poleva karamelizovat. Tady je ale důležité buchtičky sledovat a hlídat, aby se nespálily a poleva tak nezčernala.
Můj tip: Skladujte ve vzduchotěsné nádobě v suchu a chladu, ale spíš to nebude potřeba, protože se po nich brzy zapráší.

Krok 5
Jablečné buchtičky vyndejte z trouby a můžete je ještě teplé servírovat.
Můj tip: Buchtičky si můžete upéct den předem a před servírováním je na pár minut šoupnout do trouby ohřát.
S chutí do toho, půl je hotovo 🙂
JABLEČNÉ BUCHTIČKY S POLEVOU
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 80 g třtinového cukru
- ½ sáčku prášku do pečiva
- špetka soli
- 2 čl skořice mleté
- ½ čl muškátového oříšku
- 5 PL másla
- 1 ks vejce
- 1 čl vanilkového extraktu
- 150 g bílého jogurtu kelímek
- 4 PL polotučného mléka
- 3 ks zelených jablek
- olej na vymazání formy
- 1 hrnek moučkového cukru na polevu
- 2 PL horké vody na polevu
Postup
- Předehřejte si troubu na 180° C a připravte si formu na muffiny, kterou zlehka vymažte olejem.
- V misce smíchejte mouku, třtinový cukr, sůl, skořici, muškátový oříšek a prášek do pečiva. Následně přidejte změklé máslo, mléko, vejce, vanilkový extrakt, jogurt a vše dobře promíchejte v těsto.Oloupejte si jablka a nakrájejte je na malé kostičky, které dejte k těstu a vše zamíchejte. Za pomocí lžíce nabírejte těsto a tvořte kuličky o velikosti cca golfového míčku. Kuličky vložte do formy na muffiny a pečte cca 15 minut, resp. do zlatohněda.
- V mezičase si připravte polevu. V misce smíchejte moučkový cukr s horkou vodou. Vodu přidávejte k cukru postupně a ihned míchejte – vytvoří se vám hustá konzistence.Vezměte si k ruce plech a vyložte ho pečícím papírem. Přendejte na něho upečené jablečné buchtičky.
- Jablečné buchtičky potřete připravenou polevou a nechte ji po stranách chvíli odkapat. Poté plech vložte do trouby a zapněte funkci gril (cca 300° C). Buchtičky grilujte cca 2 minuty, resp. do té doby, dokud vám nezačne poleva karamelizovat. Tady je ale důležité buchtičky sledovat a hlídat, aby se nespálily a poleva tak nezčernala.
- Jablečné buchtičky vyndejte z trouby a můžete je ještě teplé servírovat.
Moje tipy
- Skladujte ve vzduchotěsné nádobě v suchu a chladu, ale spíš to nebude potřeba, protože se po nich brzy zapráší.
- Buchtičky si můžete upéct den předem a před servírováním je na pár minut šoupnout do trouby ohřát.
Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.