Tyhle úžasné jablečné buchtičky s polevou musíte vyzkoušet! Svou skvělou chutí předčí vaše očekávání. Jablečné buchtičky chutnají fantasticky a díky jablkům jsou krásně vláčné :).

jablecne bochanky s polevou

Vaši nejbližší budou z téhle dobroty určitě nadšení, alespoň ti moji byli. S tímhle receptem nešlápnete vedle. Podávat je můžete ještě teplé, ale nezklamou vás ani za studena.

Můj tip: Vyzkoušejte také nejlepší domácí brownies!

Budete potřebovat:

  • hladkou mouku
  • třtinový cukr
  • prášek do pečiva
  • skořici – mletou
  • sůl
  • máslo
  • muškátový oříšek
  • jablka – zelená
  • vanilkový extrakt
  • bílý jogurt
  • vejce
  • mléko – polotučné
  • olej
  • moučkový cukr – na polevu

Nezapomeňte:

  • formu na muffiny
  • pečící papír – na vyložení plechu

Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.

A jak na to?

Krok 1

Předehřejte si troubu na 180° C a připravte si formu na muffiny, kterou zlehka vymažte olejem.

Krok 2

V misce smíchejte mouku, třtinový cukr, sůl, skořici, muškátový oříšek a prášek do pečiva. Následně přidejte změklé máslo, mléko, vejce, vanilkový extrakt, jogurt a vše dobře promíchejte v těsto.

Oloupejte si jablka a nakrájejte je na malé kostičky, které dejte k těstu a vše zamíchejte. Za pomocí lžíce nabírejte těsto a tvořte kuličky o velikosti cca golfového míčku. Kuličky vložte do formy na muffiny a pečte cca 15 minut, resp. do zlatohněda.

priprava_jablecne_bochanky_1

Krok 3

V mezičase si připravte polevu. V misce smíchejte moučkový cukr s horkou vodou. Vodu přidávejte k cukru postupně a ihned míchejte – vytvoří se vám hustá konzistence.

Vezměte si k ruce plech a vyložte ho pečícím papírem. Přendejte na něho upečené jablečné buchtičky.

jablecne bochanky_postup2

Krok 4

Jablečné buchtičky potřete připravenou polevou a nechte ji po stranách chvíli odkapat. Poté plech vložte do trouby a zapněte funkci gril (cca 300° C). Buchtičky grilujte cca 2 minuty, resp. do té doby, dokud vám nezačne poleva karamelizovat. Tady je ale důležité buchtičky sledovat a hlídat, aby se nespálily a poleva tak nezčernala.

Můj tip: Skladujte ve vzduchotěsné nádobě v suchu a chladu, ale spíš to nebude potřeba, protože se po nich brzy zapráší.

jablecne bochanky

Krok 5

Jablečné buchtičky vyndejte z trouby a můžete je ještě teplé servírovat.

Můj tip: Buchtičky si můžete upéct den předem a před servírováním je na pár minut šoupnout do trouby ohřát.

S chutí do toho, půl je hotovo 🙂

JABLEČNÉ BUCHTIČKY S POLEVOU

Tyhle úžasné jablečné buchtičky s polevou musíte vyzkoušet! Svou skvělou chutí předčí vaše očekávání. Jablečné buchtičky chutnají fantasticky a díky jablkům jsou krásně vláčné :).
Příprava40 minutes
Doba vaření20 minutes
Čas celkem1 hour
Množství: 20 ks

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 80 g třtinového cukru
  • ½ sáčku prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 2 čl skořice mleté
  • ½ čl muškátového oříšku
  • 5 PL másla
  • 1 ks vejce
  • 1 čl vanilkového extraktu
  • 150 g bílého jogurtu kelímek
  • 4 PL polotučného mléka
  • 3 ks zelených jablek
  • olej na vymazání formy
  • 1 hrnek moučkového cukru na polevu
  • 2 PL horké vody na polevu

Postup

  • Předehřejte si troubu na 180° C a připravte si formu na muffiny, kterou zlehka vymažte olejem.
  • V misce smíchejte mouku, třtinový cukr, sůl, skořici, muškátový oříšek a prášek do pečiva. Následně přidejte změklé máslo, mléko, vejce, vanilkový extrakt, jogurt a vše dobře promíchejte v těsto.
    Oloupejte si jablka a nakrájejte je na malé kostičky, které dejte k těstu a vše zamíchejte. Za pomocí lžíce nabírejte těsto a tvořte kuličky o velikosti cca golfového míčku. Kuličky vložte do formy na muffiny a pečte cca 15 minut, resp. do zlatohněda.
  • V mezičase si připravte polevu. V misce smíchejte moučkový cukr s horkou vodou. Vodu přidávejte k cukru postupně a ihned míchejte – vytvoří se vám hustá konzistence.
    Vezměte si k ruce plech a vyložte ho pečícím papírem. Přendejte na něho upečené jablečné buchtičky.
  • Jablečné buchtičky potřete připravenou polevou a nechte ji po stranách chvíli odkapat. Poté plech vložte do trouby a zapněte funkci gril (cca 300° C). Buchtičky grilujte cca 2 minuty, resp. do té doby, dokud vám nezačne poleva karamelizovat. Tady je ale důležité buchtičky sledovat a hlídat, aby se nespálily a poleva tak nezčernala.
  • Jablečné buchtičky vyndejte z trouby a můžete je ještě teplé servírovat.

Moje tipy

  1. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě v suchu a chladu, ale spíš to nebude potřeba, protože se po nich brzy zapráší.
  2. Buchtičky si můžete upéct den předem a před servírováním je na pár minut šoupnout do trouby ohřát.

Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating