Máte rádi pečivo? Omrzelo vás to klasické a rádi byste vyzkoušeli něco nového? V tom případě vyzkoušejte tyčinky se sušenými rajčaty. Můžete je zakusovat samostatně k dobrému pití anebo je podávat k obloženému talíři :).

tycinky se susenymi rajcaty

Tyčinky se sušenými rajčaty jsou nejlepší ještě tentýž den po upečení, ale skvěle chutnají i druhý den.

Můj tip: Vyzkoušejte také twisty s čedarem a uzenou paprikou!

Budete potřebovat:

  • hladkou mouku
  • sušené droždí
  • zakysanou smetanu
  • sušená rajčata – ideálně naložená v oleji
  • uzenou červenou papriku
  • hrubou sůl – na ozdobu
  • olivový olej

Nezapomeňte:

  • pečící papír – na vyložení plechu

Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.

A jak na to?

Krok 1

Nejprve si připravte kvásek – do hrnku teplé, resp. vlažné vody přidejte droždí, zamíchejte a dejte na 5-10 minut stranou.

Krok 2

V misce smíchejte mouku, sůl, zakysanou smetanu a přidejte kvásek. Ručně nebo s pomocí robotu zpracujte v hladké těsto.

Můj tip: Těsto by nemělo lepit, pokud by se vám zdálo moc řídké – přidejte trochu mouky. V opačném případě nařeďte lžící vody či mléka.

Krok 3

Vezměte si k ruce misku, kterou zevnitř lehce vymažte olivovým olejem, vložte do ní připravené těsto. Zakryjte utěrkou a dejte na teplé místo cca 1 hodinu kynout.

Krok 4

Po vykynutí těsto vyjměte a zapracujte do něj na drobno nakrájená sušená rajčata a uzenou papriku. Prohněťte tak, aby těsto chytlo od papriky rovnoměrně červenou barvu a nebylo tak flekaté, příp. se nebojte trošku papriky přidat.

tyčinky s rajcaty_postup

Krok 5

Z těsta tvořte válečky o velikosti 10-15cm a vložte je na plech vyložený pečícím papírem. Tyčinky se sušenými rajčaty zlehka potřete vodou a posypte hrubou solí.

Pečte ve vyhřáté troubě na 180°C cca 30-35 minut (záleží na vaší troubě).

S chutí do toho, půl je hotovo 🙂

TYČINKY SE SUŠENÝMI RAJČATY

Máte rádi pečivo? Omrzelo vás to klasické a rádi byste vyzkoušeli něco nového? V tom případě vyzkoušejte tyčinky se sušenými rajčaty. Můžete je zakusovat samostatně k dobrému pití anebo je podávat k obloženému talíři :).
Příprava25 minutes
Doba vaření35 minutes
Kynutí1 hour
Čas celkem2 hours
Množství: 20 ks

Ingredience

  • 3,5 hrnku hladké mouky cca 500g
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 1 čl soli
  • 1 kelímek zakysané smetany 250g
  • 1 hrnek vody
  • 50 g sušených krájených rajčat naložených v oleji
  • 3 PL uzené červené papriky
  • olivový olej
  • hrubá sůl na ozdobu

Postup

  • Nejprve si připravte kvásek – do hrnku teplé, resp. vlažné vody přidejte droždí, zamíchejte a dejte na 5-10 minut stranou.
  • V misce smíchejte mouku, sůl, zakysanou smetanu a přidejte kvásek. Ručně nebo s pomocí robotu zpracujte v hladké těsto.
  • Vezměte si k ruce misku, kterou zevnitř lehce vymažte olivovým olejem, vložte do ní připravené těsto. Zakryjte utěrkou a dejte na teplé místo cca 1 hodinu kynout.
  • Po vykynutí těsto vyjměte a zapracujte do něj na drobno nakrájená sušená rajčata a uzenou papriku. Prohněťte tak, aby těsto chytlo od papriky rovnoměrně červenou barvu a nebylo tak flekaté, příp. se nebojte trošku papriky přidat.
  • Z těsta tvořte válečky o velikosti 10-15cm a vložte je na plech vyložený pečícím papírem. Tyčinky se sušenými rajčaty zlehka potřete vodou a posypte hrubou solí.
    Pečte ve vyhřáté troubě na 180°C cca 30-35 minut (záleží na vaší troubě).

Moje tipy

Těsto by nemělo lepit, pokud by se vám zdálo moc řídké – přidejte trochu mouky. V opačném případě nařeďte lžící vody či mléka.

Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating