Taky milujete bábovky? Podle mně je to jeden z nejsnadnějších a snad i nejvděčnějších dezertů. Jsou jednoduché, chutné a skvěle se hodí ke kávě nebo čaji. Recept na tuhle výtečnou čokoládovou bábovku najdete různě na internetu, já jsem si ho upravila a s výsledkem jsem moc spokojená, protože tahle čokoládová bábovka s arašídovou náplní je famózní :).

cokoladova babovka s arasidovou naplni

Čokoládová bábovka s arašídovou náplní chutná úplně jinak než klasické bábovky, a to právě díky arašídovému máslu a tvarohu. Určitě stojí za vyzkoušení!

Můj tip: Vyzkoušejte také extra čokoládovou bábovku s mascarpone!

Budete potřebovat:

  • arašídové máslo – na náplň, hladké bez křupinek
  • polotučný tvaroh
  • máslo – pokojové teploty, změklé
  • vejce
  • kakao
  • třtinový cukr
  • hladkou mouku
  • čokoládu na vaření – ideálně hořkou s obsahem čokolády min. 60 %
  • bílý jogurt
  • kypřící prášek do pečiva
  • sůl

Nezapomeňte:

  • špejli – abyste zjistili, zda je bábovka již hotová

Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.

A jak na to?

Krok 1

Troubu předehřejte na 180°C. Připravte si formu na bábovku, kterou vymažte máslem a vysypte moukou.

Nejprve si připravte náplň. V misce utřete arašídové máslo s tvarohem a máslem. Poté přidejte žloutek, cukr a 2 PL mouky. Vše zamíchejte do hladka a náplň na chvíli dejte stranou.

Můj tip: Víte, jakou použít formu na bábovku, aby byl výsledek zaručen? Osobně používám k pečení bábovky litinovou formu. Nejenže je odolná a vydrží dlouho, ale zároveň vede rovnoměrně teplo, tzn. že se riziko spálených či nedopečených míst eliminuje na minimum.

Krok 2

V další misce smíchejte mouku se solí a kypřícím práškem.

Vezměte si k ruce další misku a do ní nalijte hrnek vařící vody a rozpusťte/zamíchejte v ní kakao. Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni a přidejte ke kakau a promíchejte do hladka.

Krok 3

Ve velké misce utřete změklé máslo s cukrem, přidejte vejce a jogurt. K této směsi nalijte čokoládu s kakaem a postupně přimíchávejte mouku s kypřícím práškem. Vše pečlivě promíchejte, aby vám vzniklo hladké těsto.

Krok 4

Připravte si vymazanou formu a vlijte do ní cca polovinu těsta. Poté přidejte do formy arašídovou tvarohovou náplň a ni ni nalijte druhou polovinu těsta.

Bábovku dejte do trouby a pečte cca 50 minut až 1 hodinu. Po vytažení ji nechte vychladnout a poté ji vyklopte. Čokoládová bábovka s arašídovou náplní si ještě zaslouží posypat moučkovým cukrem.

Můj tip: Jak zjistíte, že je bábovka hotová? Vezměte špejli a vpíchněte ji do středu těsta. Jakmile ji vyjmete, mělo by na ní být pár drobků, což je znamení, že můžete bábovku s klidem z trouby vyndat.

S chutí do toho, půl je hotovo 🙂

ČOKOLÁDOVÁ BÁBOVKA S ARAŠÍDOVOU NÁPLNÍ

Čokoládová bábovka s arašídovou náplní chutná úplně jinak než klasické bábovky, a to právě díky arašídovému máslu a tvarohu. Určitě stojí za vyzkoušení!
Příprava30 minutes
Doba vaření1 hour
Čas celkem1 hour 30 minutes
Množství: 10 porcí

Ingredience

  • NÁPLŇ:
  • 160 g arašídového másla hladkého bez křupinek
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 1 PL změklého másla
  • 1 ks žloutek
  • 2 PL hladké mouky
  • 3 PL třtinového cukru
  • TĚSTO:
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 3 PL kakaa + 1 hrnek vařící vody
  • 100 g čokolády na vaření
  • 150 g bílého jogurtu
  • 200 g třtinového cukru
  • 2 ks vejce

Postup

  • Troubu předehřejte na 180°C. Připravte si formu na bábovku, kterou vymažte máslem a vysypte moukou.
    Nejprve si připravte náplň. V misce utřete arašídové máslo s tvarohem a máslem. Poté přidejte žloutek, cukr a 2 PL mouky. Vše zamíchejte do hladka a náplň na chvíli dejte stranou.
  • V další misce smíchejte mouku se solí a kypřícím práškem.
    Vezměte si k ruce další misku a do ní nalijte hrnek vařící vody a rozpusťte/zamíchejte v ní kakao. Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni a přidejte ke kakau a promíchejte do hladka.
  • Ve velké misce utřete změklé máslo s cukrem, přidejte vejce a jogurt. K této směsi nalijte čokoládu s kakaem a postupně přimíchávejte mouku s kypřícím práškem. Vše pečlivě promíchejte, aby vám vzniklo hladké těsto.
  • Připravte si vymazanou formu a vlijte do ní cca polovinu těsta. Poté přidejte do formy arašídovou tvarohovou náplň a ni ni nalijte druhou polovinu těsta.
    Bábovku dejte do trouby a pečte cca 50 minut až 1 hodinu. Po vytažení ji nechte vychladnout a poté ji vyklopte. Čokoládová bábovka s arašídovou náplní si ještě zaslouží posypat moučkovým cukrem.

Moje tipy

  1. Víte, jakou použít formu na bábovku, aby byl výsledek zaručen? Osobně používám k pečení bábovky litinovou formu. Nejenže je odolná a vydrží dlouho, ale zároveň vede rovnoměrně teplo, tzn. že se riziko spálených či nedopečených míst eliminuje na minimum.
  2. Jak zjistíte, že je bábovka hotová? Vezměte špejli a vpíchněte ji do středu těsta. Jakmile ji vyjmete, mělo by na ní být pár drobků, což je znamení, že můžete bábovku s klidem z trouby vyndat.

Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating