Máte rádi ovoce v čokoládě? Nejen na Valentýna si můžete připravit tuhle jednoduchou a za pár korun a minut hotovou dobrotu. Mandarinky v čokoládě chutnají skvěle a můžete je ozdobit v podstatě čímkoli vás napadne. Výborně chutnají s drcenými pistáciemi, sušenými malinami nebo třeba se solí 🙂

Mandarinky_v_cokolade_chutix

Mandarinky v čokoládě chutnají opravdu skvěle, a to nejen na Valentýna. Můžete si je připravit kdykoliv během roku. V létě je např. můžete vyměnit za jahody :).

Můj tip: Vyzkoušejte také hroznové víno ve slaném karamelu!

Budete potřebovat:

  • mandarinky – volím spíše kyselejší, resp. tvrdší mandarinky – jejich kyselost v kombinaci s čokoládou chutná skvěle
  • čokoláda – kupuji hořkou čokoládu na vaření, která obsahuje alespoň 60 % čokolády
  • posypky – záleží na vaší preferenci, můžete využít drcené pistácie, lyofilizované maliny či sůl

Nezapomeňte:

  • pečící papír – po ztuhnutí se vám budou mandarinky lépe odlupovat z pečícího papíru než kdybyste je pokládaly na talíř či prkénko
  • párátka – nejsou povinná, ale můžete jimi napichovat mandarinky

Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.

A jak na to?

Krok 1

Připravte si vodní lázeň a rozehřejte v ní hořkou čokoládu.

Než se vám čokoláda rozehřeje, oloupejte mandarinky a rozdělte je na jednotlivé dílky.

Krok 2

Připravte si talíř/prkénko a položte na něj pečící papír.

Jednotlivé kousky mandarinek namáčejte do cca jejich poloviny v rozehřáté čokoládě a poté je pokládejte na pečící papír tak, aby se nedotýkaly. Každý kousek posypte buď rozdrcenými pistáciemi, solí nebo sušenými malinami.

mandarinky_v_cokolade_priprava

Krok 3

Jakmile budete mít všechny kousky ozdobené, dejte je na cca 30 minut do lednice ztuhnout.

Můj tip: Mandarinky v čokoládě servírujte na talířku v takovém množství, ve kterém předpokládáte, že je sníte. Čokoláda vyndaná z lednice do tepla se bude na povrchu lehce rosit, ale z toho si nic nedělejte. Jen pozor na to, že pokud budete mít mandarinky delší dobu při pokojové teplotě, může čokoládová poleva měknout.

S chutí do toho, půl je hotovo 🙂

MANDARINKY V ČOKOLÁDĚ

Máte rádi ovoce v čokoládě? Nejen na Valentýna si můžete připravit tuhle jednoduchou a za pár korun a minut hotovou dobrotu. Mandarinky v čokoládě chutnají skvěle a můžete je ozdobit v podstatě čímkoli vás napadne. Výborně chutnají s drcenými pistáciemi, sušenými malinami nebo třeba se solí.
Příprava10 minutes
chlazení30 minutes
Čas celkem40 minutes
Množství: 25 ks

Ingredience

  • 4 ks mandarinek
  • 50 g hořké čokolády na vaření
  • hrst drcených pistácií
  • hrst lyofilizovaných malin
  • hrubozrnná sůl
  • pečící papír

Postup

  • Připravte si vodní lázeň a rozehřejte v ní hořkou čokoládu.
    Než se vám čokoláda rozehřeje, oloupejte mandarinky a rozdělte je na jednotlivé dílky.
  • Připravte si talíř/prkénko a položte na něj pečící papír.
    Jednotlivé kousky mandarinek namáčejte do cca jejich poloviny v rozehřáté čokoládě a poté je pokládejte na pečící papír tak, aby se nedotýkaly. Každý kousek posypte buď rozdrcenými pistáciemi, solí nebo sušenými malinami.
  • Jakmile budete mít všechny kousky ozdobené, dejte je na cca 30 minut do lednice ztuhnout.

Moje tipy

Mandarinky v čokoládě servírujte na talířku v takovém množství, ve kterém předpokládáte, že je sníte. Čokoláda vyndaná z lednice do tepla se bude na povrchu lehce rosit, ale z toho si nic nedělejte. Jen pozor na to, že pokud budete mít mandarinky delší dobu při pokojové teplotě, může čokoládová poleva měknout.

Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating