Jestliže máte rádi chuť slaných preclíků máčených v čokoládě, pak jste tu správně. Vyzkoušejte recept na slané tyčinky v čokoládě! Na internetu naleznete mnoho variant, jak je ozdobit, já jsem zvolila barevné posypky, drcené oříšky, griliáš a výsledek byl fantastický 🙂

K přípravě potřebujete pouze tři ingredience, a to čokoládu, slané tyčinky a barevné posypky. Slané tyčinky v čokoládě jsou hotové za pár minut a na stole vypadají velmi efektně :).
Můj tip: Vyzkoušejte také mandarinky v čokoládě!
Budete potřebovat:
- slané tyčinky – volte silnější tyčinky, aby se vám s nimi lépe manipulovalo při namáčení do čokolády
- čokoláda – kupuji hořkou čokoládu na vaření, která obsahuje alespoň 60 % čokolády a také kvalitní bílou čokoládu
- posypky – záleží na vaší preferenci, velmi dobře vypadají barevné posypky, výtečné jsou také drcené oříšky nebo griliáš
Nezapomeňte:
- pečící papír – po ztuhnutí se vám budou tyčinky lépe odlupovat z pečícího papíru než kdybyste je pokládaly na talíř či prkénko
Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.
A jak na to?
Krok 1
Připravte si vodní lázeň a rozehřejte v ní bílou čokoládu.
Než se vám čokoláda rozehřeje, připravte si tyčinky a příslušné posypky.
Krok 2
Na plech/talíř položte pečící papír.
Jednotlivé tyčinky namáčejte do cca jejich poloviny v rozehřáté čokoládě. Přebytečnou čokoládu nechte nad vodní lázní rovnou okapat.

Krok 3
Poté na čokoládu nasypejte za pomocí lžičky barevné posypky. Hotové tyčinky pokládejte na pečící papír tak, aby se nedotýkaly.
Můj tip: Nedoporučuji je obalovat rovnou v mističce s posypky, a to z toho důvodu, že vám tam bude zůstávat čokoláda a postupně se tak tvořit nevzhledné hrudky.
Krok 4
Jakmile budete mít všechny kousky ozdobené, nechte je ztuhnout.
Stejný postup opakujte i s hořkou čokoládou.
Můj tip: Skladujte je ve vzduchotěsné nádobě nejlépe na chladném a suchém místě. Vydrží několik dní.
S chutí do toho, půl je hotovo 🙂
SLANÉ TYČINKY V ČOKOLÁDĚ
Ingredience
- 1 balení slaných tyčinek ideálně širší
- 80 g hořké čokolády
- 80 g bílé čokolády
- barevné posypky/drcené oříšky na ozdobu
- pečící papír
Postup
- Připravte si vodní lázeň a rozehřejte v ní bílou čokoládu.Než se vám čokoláda rozehřeje, připravte si tyčinky a příslušné posypky.
- Na plech/talíř položte pečící papír.Jednotlivé tyčinky namáčejte do cca jejich poloviny v rozehřáté čokoládě. Přebytečnou čokoládu nechte nad vodní lázní rovnou okapat.
- Poté na čokoládu nasypejte za pomocí lžičky barevné posypky. Hotové tyčinky pokládejte na pečící papír tak, aby se nedotýkaly.
- Jakmile budete mít všechny kousky ozdobené, nechte je ztuhnout.Stejný postup opakujte i s hořkou čokoládou.
Moje tipy
- Nedoporučuji je obalovat rovnou v mističce s posypky, a to z toho důvodu, že vám tam bude zůstávat čokoláda a postupně se tak tvořit nevzhledné hrudky.
- Skladujte je ve vzduchotěsné nádobě nejlépe na chladném a suchém místě. Vydrží několik dní.
Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.