Mnoho z vás si asi pod názvem jahody se šlehačkou představí skleničku/mističku naplněnou jahodami a na nich navrstvenou šlehačku. Co takhle je ale servírovat jednotlivě jako chuťovku na party, oslavu, piknik nebo třeba na Valentýna? 🙂

chutovka_z_jahod

Vyzkoušejte tyhle skvělé jahodové jednohubky. Ještě lépe budou chutnat, pokud je posypete např. mátou, čokoládou nebo máslovými sušenkami :).

Můj tip: Vyzkoušejte také mandarinky v čokoládě!

Budete potřebovat:

  • jahody – volím spíše střední velikost, aby se do nich vešla šlehačka
  • smetana ke šlehání – ideálně 31% tuku
  • cukr – moučka, na oslazení šlehačky
  • zdobení – čokoláda, máslové sušenky, čerstvá máta

Nezapomeňte:

párátka – nejsou nezbytná, ale můžete jimi napichovat jahody

robot – na vyšlehaní šlehačky, můžete ale i ručně 🙂

sáček se zdobítkem na šlehačku

Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.

A jak na to?

Krok 1

Nejprve jahody očistěte, umyjte a osušte. Překrojte je na půl. Každou půlku lehce lžičkou vydlabejte, abyste si připravili místo na šlehačku.

Můj tip: Doporučuji spodní stranu jahody maličko seříznout. Díky tomu budou jahody na tácu krásně stát.

Krok 2

V robotu vyšlehejte šlehačku. Víte jak vyšlehat skvělou šlehačku? Úspěch tkví v chladu :). Šlehačku nevytahuji z lednice dříve než začnu šlehat a chvíli před tím dávám do lednice vychladit i samotnou misku.

Šlehačku lehce oslaďte cukrem.

jahody_se_slehackou

Krok 3

Šlehačku přendejte do sáčku se zdobítkem a postupně dávejte na jednotlivé jahody.

Nyní stačí jen ozdobit. V jedné mističce si nadrťte čokoládu, v druhé máslové sušenky a na pracovní ploše si nakrájejte na drobno mátu. Posypte jahody a servírujte.

Tahle skvělá ovocná chuťovka je určena k okamžité spotřebě.

S chutí do toho, půl je hotovo 🙂

JAHODY SE ŠLEHAČKOU

Příprava15 minutes
Čas celkem15 minutes
Množství: 1 tác

Ingredience

  • 1 miska čerstvých jahod
  • 1 kelímek smetany ke šlehání 31% tuku
  • cukr moučka
  • čokoláda na ozdobení
  • máslové sušenky na ozdobení
  • čerstvá máta na ozdobení

Postup

  • Nejprve jahody očistěte, umyjte a osušte. Překrojte je na půl. Každou půlku jahody lehce lžičkou vydlabejte, abyste si připravili místo na šlehačku.
  • V robotu si vyšlehejte šlehačku. Víte jak vyšlehat skvělou šlehačku? Úspěch tkví v chladu :). Šlehačku nevytahuji z lednice dříve než začnu šlehat a chvíli před tím dávám do lednice vychladit i samotnou misku.
    Šlehačku lehce oslaďte cukrem.
  • Šlehačku přendejte do sáčku se zdobítkem a postupně dávejte na jednotlivé jahody.
    Nyní stačí jen ozdobit. V jedné mističce si nadrťte čokoládu, v druhé máslové sušenky a na pracovní ploše si nakrájejte na drobno mátu. Posypte jahody a servírujte.
    Tahle skvělá ovocná chuťovka je určena k okamžité spotřebě.

Moje tipy

Doporučuji spodní stranu jahody maličko seříznout. Díky tomu budou jahody na tácu krásně stát.

Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating