Mnoho z vás si asi pod názvem jahody se šlehačkou představí skleničku/mističku naplněnou jahodami a na nich navrstvenou šlehačku. Co takhle je ale servírovat jednotlivě jako chuťovku na party, oslavu, piknik nebo třeba na Valentýna? 🙂

Vyzkoušejte tyhle skvělé jahodové jednohubky. Ještě lépe budou chutnat, pokud je posypete např. mátou, čokoládou nebo máslovými sušenkami :).
Můj tip: Vyzkoušejte také mandarinky v čokoládě!
Budete potřebovat:
- jahody – volím spíše střední velikost, aby se do nich vešla šlehačka
- smetana ke šlehání – ideálně 31% tuku
- cukr – moučka, na oslazení šlehačky
- zdobení – čokoláda, máslové sušenky, čerstvá máta
Nezapomeňte:
párátka – nejsou nezbytná, ale můžete jimi napichovat jahody
robot – na vyšlehaní šlehačky, můžete ale i ručně 🙂
sáček se zdobítkem na šlehačku
Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.
A jak na to?
Krok 1
Nejprve jahody očistěte, umyjte a osušte. Překrojte je na půl. Každou půlku lehce lžičkou vydlabejte, abyste si připravili místo na šlehačku.
Můj tip: Doporučuji spodní stranu jahody maličko seříznout. Díky tomu budou jahody na tácu krásně stát.
Krok 2
V robotu vyšlehejte šlehačku. Víte jak vyšlehat skvělou šlehačku? Úspěch tkví v chladu :). Šlehačku nevytahuji z lednice dříve než začnu šlehat a chvíli před tím dávám do lednice vychladit i samotnou misku.
Šlehačku lehce oslaďte cukrem.

Krok 3
Šlehačku přendejte do sáčku se zdobítkem a postupně dávejte na jednotlivé jahody.
Nyní stačí jen ozdobit. V jedné mističce si nadrťte čokoládu, v druhé máslové sušenky a na pracovní ploše si nakrájejte na drobno mátu. Posypte jahody a servírujte.
Tahle skvělá ovocná chuťovka je určena k okamžité spotřebě.
S chutí do toho, půl je hotovo 🙂
JAHODY SE ŠLEHAČKOU
Ingredience
- 1 miska čerstvých jahod
- 1 kelímek smetany ke šlehání 31% tuku
- cukr moučka
- čokoláda na ozdobení
- máslové sušenky na ozdobení
- čerstvá máta na ozdobení
Postup
- Nejprve jahody očistěte, umyjte a osušte. Překrojte je na půl. Každou půlku jahody lehce lžičkou vydlabejte, abyste si připravili místo na šlehačku.
- V robotu si vyšlehejte šlehačku. Víte jak vyšlehat skvělou šlehačku? Úspěch tkví v chladu :). Šlehačku nevytahuji z lednice dříve než začnu šlehat a chvíli před tím dávám do lednice vychladit i samotnou misku.Šlehačku lehce oslaďte cukrem.
- Šlehačku přendejte do sáčku se zdobítkem a postupně dávejte na jednotlivé jahody. Nyní stačí jen ozdobit. V jedné mističce si nadrťte čokoládu, v druhé máslové sušenky a na pracovní ploše si nakrájejte na drobno mátu. Posypte jahody a servírujte. Tahle skvělá ovocná chuťovka je určena k okamžité spotřebě.
Moje tipy
Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.