Recept na jednoduchý, svěží a hlavně zdravý nepečený chlebíček musíte vyzkoušet ještě dnes. Recept je připravený za pár minut, a to bez pečení a smažení. Budete potřebovat jen pár ingrediencí: toastový chléb, čerstvou okurku, rajčata, ředkvičky, pažitku, šunku, sýr a vejce :).

Zdravý nepečený chlebíček se skvěle hodí na jaro i léto, kdy ho můžete podávat jako svěží svačinku, slané občerstvení nebo lehkou večeři pro vaše blízké.
Můj tip: Vyzkoušejte také bezlepkové jednohubky ala sandwich!
Budete potřebovat:
- toastový chléb – klasický bílý, příp. celozrnný
- okurku – hadovku
- lučinu – balení neochucené lučiny a balení ochucené lučiny s pažitkou
- kremžskou hořčici
- vepřovou šunku – s vysokým podílem masa
- vejce – uvařená na tvrdo
- čedar – nastrouhaný
- na ozdobu – pažitku, rajčátka, ředkvičky
Nezapomeňte:
- alobal – na zabalení a odležení chlebíčku v lednici
Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.
A jak na to?
Krok 1
Nejprve si vezměte k ruce toastový chléb. Z každého plátku odkrojte kůrky. Připravte si formu na chlebíček a vložte do ní alobal tak, aby dostatečně přesahoval a mohl se do něj následně chlebíček zabalit a v lednici pak neokoral.

Krok 2
Na spod formy naskládejte toastový chléb, který potřete lučinou s pažitkou. Na ni vyskládejte plátky okurky, šunku a posypte čedarem.
Poté přidejte další vrstvu toastového chleba – opět jej namažte lučinou s pažitkou. Na ni dejte šunku, kterou lehce namažte hořčicí a přidejte na plátky nakrájená vejce, která následně zasypte sýrem. Takto postupujte až po okraj formy. Nakonec dejte pouze toastový chléb a zabalte jej do alobalu.

Krok 3
Zdravý chlebíček dejte do lednice alespoň na dvě hodiny vychladit. Následně jej vyjměte z formy a alobalu a přendejte na prkénko. Potřete jej kolem dokola nadýchanou lučinou.

Nakrájejte si na drobno pažitku a posypte jí chlebíček kolem dokola. Vrchní část můžete ozdobit rajčátky a ředkvičkami. A je to, můžete podávat.
Můj tip: Vyhrajte si s ozdobou a přidejte na zdravý nepečený chlebíček další vaši oblíbenou zeleninu nebo bylinky.

ZDRAVÝ NEPEČENÝ CHLEBÍČEK
Ingredience
- 1 balení toastového chleba bílý příp. celozrnný
- ½ ks okurky hadovky
- 120 g lučiny s pažitkou
- 200 g neochucené lučiny
- 3 PL kremžské hořčice
- 100 g vepřové šunky
- 2 ks vejce uvařená na tvrdo
- ½ hrnku čedaru nastrouhaného
- pažitka, rajčátka, ředkvičky na ozdobu
- alobal
Postup
- Nejprve si vezměte k ruce toastový chléb. Z každého plátku odkrojte kůrky. Připravte si formu na chlebíček a vložte do ní alobal tak, aby dostatečně přesahoval a mohl se do něj následně chlebíček zabalit a v lednici pak neokoral.
- Na spod formy naskládejte toastový chléb, který potřete lučinou s pažitkou. Na ni vyskládejte plátky okurky, šunku a posypte čedarem.Poté přidejte další vrstvu toastového chleba – opět jej namažte lučinou s pažitkou. Na ni dejte šunku, kterou lehce namažte hořčicí a přidejte na plátky nakrájená vejce, která následně zasypte sýrem. Takto postupujte až po okraj formy. Nakonec dejte pouze toastový chléb a zabalte jej do alobalu.
- Chlebíček dejte do lednice alespoň na dvě hodiny vychladit. Následně jej vyjměte z formy a alobalu a přendejte na prkénko. Potřete jej kolem dokola nadýchanou lučinou.Nakrájejte si na drobno pažitku a posypte jí chlebíček kolem dokola. Vrchní část můžete ozdobit rajčátky a ředkvičkami. A je to, můžete podávat.
Moje tipy
S chutí do toho, půl je hotovo 🙂
Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.