Recept na jednoduchý, svěží a hlavně zdravý nepečený chlebíček musíte vyzkoušet ještě dnes. Recept je připravený za pár minut, a to bez pečení a smažení. Budete potřebovat jen pár ingrediencí: toastový chléb, čerstvou okurku, rajčata, ředkvičky, pažitku, šunku, sýr a vejce :).

zdravy_nepeceny_chlebicek

Zdravý nepečený chlebíček se skvěle hodí na jaro i léto, kdy ho můžete podávat jako svěží svačinku, slané občerstvení nebo lehkou večeři pro vaše blízké.

Můj tip: Vyzkoušejte také bezlepkové jednohubky ala sandwich!

Budete potřebovat:

  • toastový chléb – klasický bílý, příp. celozrnný
  • okurku – hadovku
  • lučinu – balení neochucené lučiny a balení ochucené lučiny s pažitkou
  • kremžskou hořčici
  • vepřovou šunku – s vysokým podílem masa
  • vejce – uvařená na tvrdo
  • čedar – nastrouhaný
  • na ozdobu – pažitku, rajčátka, ředkvičky

Nezapomeňte:

  • alobal – na zabalení a odležení chlebíčku v lednici

Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.

A jak na to?

Krok 1

Nejprve si vezměte k ruce toastový chléb. Z každého plátku odkrojte kůrky. Připravte si formu na chlebíček a vložte do ní alobal tak, aby dostatečně přesahoval a mohl se do něj následně chlebíček zabalit a v lednici pak neokoral.

jarni_chlebicek_postup1

Krok 2

Na spod formy naskládejte toastový chléb, který potřete lučinou s pažitkou. Na ni vyskládejte plátky okurky, šunku a posypte čedarem.

Poté přidejte další vrstvu toastového chleba – opět jej namažte lučinou s pažitkou. Na ni dejte šunku, kterou lehce namažte hořčicí a přidejte na plátky nakrájená vejce, která následně zasypte sýrem. Takto postupujte až po okraj formy. Nakonec dejte pouze toastový chléb a zabalte jej do alobalu.

zdravy_chlebicek_postup2

Krok 3

Zdravý chlebíček dejte do lednice alespoň na dvě hodiny vychladit. Následně jej vyjměte z formy a alobalu a přendejte na prkénko. Potřete jej kolem dokola nadýchanou lučinou.

zdravy_chlebicek_postup3

Nakrájejte si na drobno pažitku a posypte jí chlebíček kolem dokola. Vrchní část můžete ozdobit rajčátky a ředkvičkami. A je to, můžete podávat.

Můj tip: Vyhrajte si s ozdobou a přidejte na zdravý nepečený chlebíček další vaši oblíbenou zeleninu nebo bylinky.

jarni_svezi_chlebicek

ZDRAVÝ NEPEČENÝ CHLEBÍČEK

Recept na jednoduchý, svěží a hlavně zdravý nepečený chlebíček musíte vyzkoušet ještě dnes. Recept je připravený za pár minut, a to bez pečení a smažení. Budete potřebovat jen pár ingrediencí: toastový chléb, čerstvou okurku, rajčata, ředkvičky, pažitku, šunku, sýr a vejce :).
Příprava25 minutes
Chlazení2 hours
Čas celkem2 hours 25 minutes
Množství: 6 porcí

Ingredience

  • 1 balení toastového chleba bílý příp. celozrnný
  • ½ ks okurky hadovky
  • 120 g lučiny s pažitkou
  • 200 g neochucené lučiny
  • 3 PL kremžské hořčice
  • 100 g vepřové šunky
  • 2 ks vejce uvařená na tvrdo
  • ½ hrnku čedaru nastrouhaného
  • pažitka, rajčátka, ředkvičky na ozdobu
  • alobal

Postup

  • Nejprve si vezměte k ruce toastový chléb. Z každého plátku odkrojte kůrky. Připravte si formu na chlebíček a vložte do ní alobal tak, aby dostatečně přesahoval a mohl se do něj následně chlebíček zabalit a v lednici pak neokoral.
  • Na spod formy naskládejte toastový chléb, který potřete lučinou s pažitkou. Na ni vyskládejte plátky okurky, šunku a posypte čedarem.
    Poté přidejte další vrstvu toastového chleba – opět jej namažte lučinou s pažitkou. Na ni dejte šunku, kterou lehce namažte hořčicí a přidejte na plátky nakrájená vejce, která následně zasypte sýrem. Takto postupujte až po okraj formy. Nakonec dejte pouze toastový chléb a zabalte jej do alobalu.
  • Chlebíček dejte do lednice alespoň na dvě hodiny vychladit. Následně jej vyjměte z formy a alobalu a přendejte na prkénko. Potřete jej kolem dokola nadýchanou lučinou.
    Nakrájejte si na drobno pažitku a posypte jí chlebíček kolem dokola. Vrchní část můžete ozdobit rajčátky a ředkvičkami. A je to, můžete podávat.

Moje tipy

Vyhrajte si s ozdobou a přidejte další vaši oblíbenou zeleninu nebo bylinky.

S chutí do toho, půl je hotovo 🙂

Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating