Pokud máte rádi ovoce v čokoládě, pak by vás mohl zaujmout můj další recept – tentokrát hroznové víno v domácím karamelu obalené v oříšcích. Pojďte si připravit tyhle ovocné jednohubky, určitě vás svou chutí potěší :).

Domácí karamel si samozřejmě můžete připravit čerstvý, ale pro urychlení času, doporučuji vytáhnout jednu sklenici z lednice z vašich zásob. Karamel potom už stačí jen rozehřát. Recept na domácí slaný karamel včetně fotopostupu naleznete zde.
Můj tip: Vyzkoušejte také mandarinky v čokoládě!
Budete potřebovat:
- hroznové víno – zelené
- karamel– ideálně domácí
- mandle/pistácie – mleté
Nezapomeňte:
- pečící papír – na vyskládání a ztuhnutí hroznového vína, bude se vám poté lépe odlupovat než z talířku či prkénka
- párátka – na napichování hroznového vína
Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.
A jak na to?
Krok 1
Nejprve si připravte trs hroznového vína. Natrhejte kuličky, omyjte je a osušte.
Krok 2
V kastrolku si rozehřejte karamel a v mezičase si rozmixujte (nemáte-li již mleté) mandle a pistácie. Rozdělte si je do dvou misek. Dále si připravte tác a vyložte ho pečícím papírem.
Můj tip: Doporučuji oříšky na hrozny sypat. Pokud byste hrozno v oříšcích obalovaly, bude vám tam karamel částečně zůstávat a budou se tvořit hrudky.
Krok 3
Postupně napichujte jednotlivé hrozny na párátko a min. do jejich poloviny je namočte do rozehřátého karamelu. Následně je posypte mletými mandlemi či pistáciemi. Můžete také ořechy zkombinovat.

Krok 4
Jakmile budete mít hrozny obalené, položte je na pečící papír a nechte karamel (cca 30 minut) v chladu ztuhnout. Skladujte v suchu a chladu, např. v lednici.
Můj tip: Preferujete-li místo mandlí a pistácií jiné ořechy, vyzkoušejte např. kešu nebo vlašské ořechy.
S chutí do toho, půl je hotovo 🙂
HROZNOVÉ VÍNO V DOMÁCÍM KARAMELU
Ingredience
- trs hroznového vína zeleného
- 1 malá sklenice domácího karamelu
- mleté mandle
- mleté pistácie
- pečící papír
- párátka
Postup
- Nejprve si připravte trs hroznového vína. Natrhejte kuličky, omyjte je a osušte.
- V kastrolku si rozehřejte karamel a v mezičase si rozmixujte (nemáte-li již mleté) mandle a pistácie. Rozdělte si je do dvou misek. Dále si připravte tác a vyložte ho pečícím papírem.
- Postupně napichujte jednotlivé hrozny na párátko a min. do jejich poloviny je namočte do rozehřátého karamelu. Následně je posypte mletými mandlemi či pistáciemi. Můžete také ořechy zkombinovat.
- Jakmile budete mít hrozny obalené, položte je na pečící papír a nechte karamel (cca 30 minut) v chladu ztuhnout. Skladujte v suchu a chladu, např. v lednici.
Moje tipy
- Doporučuji oříšky na hrozny sypat. Pokud byste hrozno v oříšcích obalovaly, bude vám tam karamel částečně zůstávat a budou se tvořit hrudky.
- Preferujete-li místo mandlí a pistácií jiné ořechy, vyzkoušejte např. kešu nebo vlašské ořechy.
Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.