Pokud máte rádi ovoce v čokoládě, pak by vás mohl zaujmout můj další recept – tentokrát hroznové víno v domácím karamelu obalené v oříšcích. Pojďte si připravit tyhle ovocné jednohubky, určitě vás svou chutí potěší :).

hroznove_vino_v_karamelu

Domácí karamel si samozřejmě můžete připravit čerstvý, ale pro urychlení času, doporučuji vytáhnout jednu sklenici z lednice z vašich zásob. Karamel potom už stačí jen rozehřát. Recept na domácí slaný karamel včetně fotopostupu naleznete zde.

Můj tip: Vyzkoušejte také mandarinky v čokoládě!

Budete potřebovat:

  • hroznové víno – zelené
  • karamel– ideálně domácí
  • mandle/pistácie – mleté

Nezapomeňte:

  • pečící papír – na vyskládání a ztuhnutí hroznového vína, bude se vám poté lépe odlupovat než z talířku či prkénka
  • párátka – na napichování hroznového vína

Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.

A jak na to?

Krok 1

Nejprve si připravte trs hroznového vína. Natrhejte kuličky, omyjte je a osušte.

Krok 2

V kastrolku si rozehřejte karamel a v mezičase si rozmixujte (nemáte-li již mleté) mandle a pistácie. Rozdělte si je do dvou misek. Dále si připravte tác a vyložte ho pečícím papírem.

Můj tip: Doporučuji oříšky na hrozny sypat. Pokud byste hrozno v oříšcích obalovaly, bude vám tam karamel částečně zůstávat a budou se tvořit hrudky.

Krok 3

Postupně napichujte jednotlivé hrozny na párátko a min. do jejich poloviny je namočte do rozehřátého karamelu. Následně je posypte mletými mandlemi či pistáciemi. Můžete také ořechy zkombinovat.

hroznove_vino_v_karamelu_chutix

Krok 4

Jakmile budete mít hrozny obalené, položte je na pečící papír a nechte karamel (cca 30 minut) v chladu ztuhnout. Skladujte v suchu a chladu, např. v lednici.

Můj tip: Preferujete-li místo mandlí a pistácií jiné ořechy, vyzkoušejte např. kešu nebo vlašské ořechy.

S chutí do toho, půl je hotovo 🙂

HROZNOVÉ VÍNO V DOMÁCÍM KARAMELU

Pokud máte rádi ovoce v čokoládě, pak by vás mohl zaujmout můj další recept – tentokrát hroznové víno v domácím karamelu obalené v oříšcích.  Domácí karamel si samozřejmě můžete připravit čerstvý, ale pro urychlení času, doporučuji vytáhnout jednu sklenici z lednice z vašich zásob. Karamel potom už stačí jen rozehřát. Recept na domácí slaný karamel včetně fotopostupu naleznete zde.
Příprava20 minutes
chladnutí30 minutes
Čas celkem50 minutes
Množství: 1 plný talíř

Ingredience

  • trs hroznového vína zeleného
  • 1 malá sklenice domácího karamelu
  • mleté mandle
  • mleté pistácie
  • pečící papír
  • párátka

Postup

  • Nejprve si připravte trs hroznového vína. Natrhejte kuličky, omyjte je a osušte.
  • V kastrolku si rozehřejte karamel a v mezičase si rozmixujte (nemáte-li již mleté) mandle a pistácie. Rozdělte si je do dvou misek. Dále si připravte tác a vyložte ho pečícím papírem.
  • Postupně napichujte jednotlivé hrozny na párátko a min. do jejich poloviny je namočte do rozehřátého karamelu. Následně je posypte mletými mandlemi či pistáciemi. Můžete také ořechy zkombinovat.
  • Jakmile budete mít hrozny obalené, položte je na pečící papír a nechte karamel (cca 30 minut) v chladu ztuhnout. Skladujte v suchu a chladu, např. v lednici.

Moje tipy

  1. Doporučuji oříšky na hrozny sypat. Pokud byste hrozno v oříšcích obalovaly, bude vám tam karamel částečně zůstávat a budou se tvořit hrudky.
  2. Preferujete-li místo mandlí a pistácií jiné ořechy, vyzkoušejte např. kešu nebo vlašské ořechy.

Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating