Už víte, co dobrého nachystáte koledníkům na Velikonoce? Pokud ne, tak mám pro vás tip na originální velikonoční cupcake ovečky – tedy muffiny :).

Recept je snadný a zvládnete ho úplně v pohodě. I to tvarování hlavičky nedá moc práce :). Pokud už jste někdy muffiny připravovali, tak vás na tomto receptu nic nepřekvapí. Nad rámec běžných surovin budete potřebovat jen fondán a mini marshmellow. Pojďte vyzkoušet tyhle originální velikonoční cupcake ovečky :).
Můj tip: Vyzkoušejte také sladké rohlíčky s marcipánem a bílou čokoládou!
Budete potřebovat:
- máslo – rozpuštěné vychladlé
- třtinový cukr
- moučkový cukr
- hladkou mouku
- vejce
- vanilkový cukr
- plnotučné mléko
- černý fondán
- mini marshmallow
- na oči – bílé jedlé kuličky/perličky nebo cukrové dekorace mini pusinky
Nezapomeňte:
- papírové košíčky – na muffiny
- formu na muffiny
Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.
A jak na to?
Krok 1
Předehřejte si troubu na 180°C a vyložte plech na muffiny papírovými košíčky.
Krok 2
Ve větší misce do hladka smíchejte 100g rozpuštěného vychladlého másla, třtinový cukr, mouku, vejce, vanilkový cukr a plnotučné mléko.
Vezměte si k ruce lžíci a začněte plnit košíčky připraveným těstem. Košíčky naplňte těstem do cca jejich poloviny a pečte cca 20 – 25 minut (těsto by mělo po stlačení lehce pružit). Poté nechte pár minut vychladnout.
Krok 3
V mezičase si z fondánu vytvořte hlavičky a ocásky oveček. Jak na hlavičku? Odlomte kousek fondánu a vytvarujte z něho ovál, který následně zploštěte tak, aby jeden konec byl užší a připomínal tak bradu. Na oči můžete použít jedlé perličky nebo cukrové mini pusinky, na které jednoduše jen vytvarujete a připevníte malou kuličku fondánu.
Můj tip: Doporučuji si při tvarování fondánu lehce namočit ruce studenou vodou. Fondán se nebude tolik lepit a půjde vám to snáze.
Na ocásek stačí z fondánu vyválet malý váleček.

Krok 4
Dalším krokem je vytvoření polevy. Vyšlehejte 50g změklého másla, moučkového cukru a vroucí vody. Postupně touto polevou potřete vrchní část muffinu a přilepte na ní hlavu, ocas a kolem dokola přitiskněte mini marshmallow.
A je to – velikonoční cupcake ovečky jsou na světě!
Můj tip: Skladujte ve vzduchotěsné nádobě v suchu.
S chutí do toho, půl je hotovo 🙂
VELIKONOČNÍ CUPCAKE OVEČKY
Ingredience
- 100 g másla rozpuštěného a vychladlého
- 150 g třtinového cukru
- 200 g hladké mouky
- 2 ks vejce
- 1 čl vanilkového cukru
- 6 PL plnotučného mléka
- černý fondán
- 1 balení mini marshmellow
- oči ovečky: bílé jedlé kuličky/perličky nebo cukrová dekorace- mini pusinky
- 50 g změklého másla na polevu
- 5 PL moučkového cukru
- 1 PL vroucí vody
- forma na muffiny
- papírové košíčky
Postup
- Předehřejte si troubu na 180°C a vyložte plech na muffiny papírovými košíčky.
- Ve větší misce do hladka smíchejte 100g rozpuštěného vychladlého másla, třtinový cukr, mouku, vejce, vanilkový cukr a plnotučné mléko.Vezměte si k ruce lžíci a začněte plnit košíčky připraveným těstem. Košíčky naplňte těstem do cca jejich poloviny a pečte cca 20 – 25 minut (těsto by mělo po stlačení lehce pružit). Poté nechte pár minut vychladnout.
- V mezičase si z fondánu vytvořte hlavičky a ocásky oveček. Jak na hlavičku? Odlomte kousek fondánu a vytvarujte z něho ovál, který následně zploštěte tak, aby jeden konec byl užší a připomínal tak bradu. Na oči můžete použít jedlé perličky nebo cukrové mini pusinky, na které jednoduše jen vytvarujete a připevníte malou kuličku fondánu.Na ocásek stačí z fondánu vyválet malý váleček.
- Dalším krokem je vytvoření polevy. Vyšlehejte 50g změklého másla, moučkového cukru a vroucí vody. Postupně touto polevou potřete vrchní část muffinu a přilepte na ní hlavu, ocas a kolem dokola přitiskněte mini marshmallow.A je to – velikonoční cupcake ovečky jsou na světě!
Moje tipy
- Doporučuji si při tvarování fondánu lehce namočit ruce studenou vodou. Fondán se nebude tolik lepit a půjde vám to snáze.
- Skladujte ve vzduchotěsné nádobě v suchu.
Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.