Když jsem hledala tipy s čím zkombinovat listové těsto (aby to zase nebyl kečup a sýr), inspirovala jsem se u Kačky z My cooking diary. Recept jsem si lehce upravila a za chvíli byla na světě skvělá chuťovka. Twisty s bazalkovým pestem z listového těsta jsou ideální např. k pivu, vínu nebo jen tak na svačinku.

twisty s pestem

Twisty chutnají nejlépe čerstvé, ale můžete si je připravit i den předem. V tom případě je ale uchovejte v suchu a v uzavřené krabičce.

Na recept budete potřebovat pouze 5 ingrediencí :).

Můj tip: Vyzkoušejte také listové těsto s ananasem a pršutem!

Budete potřebovat:

  • listové těsto – kupuji již rozválené, twisty jsou poté souměrnější
  • bazalkové pesto
  • slunečnicová/dýňová semínka – na posypání
  • parmazán – strouhaný
  • vejce

Nezapomeňte:

  • pečící papír – na vyložení plechu

Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.

A jak na to?

Krok 1

Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečícím papírem.

Krok 2

Na pracovní ploše si rozviňte první listové těsto a rovnoměrně ho potřete bazalkovým pestem.

Nastrouhejte si najemno parmazán a odměřte jeho cca 5PL a rovnoměrně je nasypejte na pesto.

Krok 3

Vezměte si druhé listové těsto a opatrně ho přiklopte na to první a přimáčkněte tak, aby těsta u sebe držela a nerozpadala se.

Můj tip: Víte jak udělat twist? Uchopte jeden proužek těsta za každý konec a několikrát jej od okrajů ke středu otočte. Skoro jako když ždímete prádlo :).

Krok 4

Těsto nakrájejte ostrým nožem na pokud možno stejně velké proužky a vytvořte twisty. Můžete udělat dlouhé twisty nebo si těsto podélně rozřízněte a budete tak mít více menších twistů. Záleží na vás.

twisty s pestem

Krok 5

Twisty vložte na pečící papír, potřete je rozšlehaným vejcem a posypte slunečnicovými a dýňovými semínky. Dosypte na ně také zbývající parmazán.

Pečte cca 15 minut (záleží na vaší troubě), resp. do zlatova.

S chutí do toho, půl je hotovo 🙂

TWISTY S BAZALKOVÝM PESTEM Z LISTOVÉHO TĚSTA

Když jsem hledala tipy s čím zkombinovat listové těsto (aby to zase nebyl kečup a sýr), inspirovala jsem se u Kačky z My cooking diary. Recept jsem si lehce upravila a za chvíli byla na světě skvělá chuťovka. Twisty s bazalkovým pestem z listového těsta jsou ideální např. k pivu, vínu nebo jen tak na svačinku. Twisty chutnají nejlépe čerstvé, ale můžete si je připravit i den předem. V tom případě je ale uchovejte v suchu a v uzavřené krabičce.
Příprava15 minutes
Doba vaření15 minutes
Čas celkem30 minutes
Množství: 25 ks

Ingredience

  • 2 balení listového těsta rozváleného
  • bazalkové pesto množství dle vaší chuti (stačí pár lžic na potření)
  • 7 PL strouhaného parmazánu
  • 1 ks vejce na potření
  • hrst slunečnicových/dýňových semínek na posypání
  • pečící papír

Postup

  • Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečícím papírem.
  • Na pracovní ploše si rozviňte první listové těsto a rovnoměrně ho potřete bazalkovým pestem.
    Nastrouhejte si najemno parmazán a odměřte jeho cca 5PL a rovnoměrně je nasypejte na pesto.
  • Vezměte si druhé listové těsto a opatrně ho přiklopte na to první a přimáčkněte tak, aby těsta u sebe držela a nerozpadala se.
  • Těsto nakrájejte ostrým nožem na pokud možno stejně velké proužky a vytvořte twisty. Můžete udělat dlouhé twisty nebo si těsto podélně rozřízněte a budete tak mít více menších twistů. Záleží na vás.
  • Twisty vložte na pečící papír, potřete je rozšlehaným vejcem a posypte slunečnicovými a dýňovými semínky. Dosypte na ně také zbývající parmazán.
    Pečte cca 15 minut (záleží na vaší troubě), resp. do zlatova.

Moje tipy

Víte jak udělat twist? Uchopte jeden proužek těsta za každý konec a několikrát jej od okrajů ke středu otočte. Skoro jako když ždímete prádlo :).

Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating