Pro milovníky tvarohu, doporučuji vyzkoušet tuto pomazánku. Rychlá tvarohová pomazánka se skvěle hodí na opečený toast nebo celozrnnou bagetku. A když ji ještě ozdobíte zrnky granátového jablka a pažitkou, vykouzlíte tak parádní občerstvení raz dva :).

tvarohova_pomazanka

Příprava pomazánky vám nezabere víc jak 10 minut. Recept je nenáročný a obsahuje pouze základní suroviny. Rychlá tvarohová pomazánka nesmí chybět na vašem seznamu pomazánek a dipů. Pojďte ji vyzkoušet!

Tahle svěží tvarohová pomazánka se perfektně hodí pro prosluněné jarní a letní dny. Nicméně milovníky tvarohu potěší i v zimě :).

Můj tip: Vyzkoušejte také medový dip z ricotty!

Budete potřebovat:

  • tvaroh – tučný
  • zakysanou smetanu
  • cukr – moučkový
  • granátové jablko
  • pažitku
  • sůl

Nezapomeňte:

  • toast či bagetku – ať máte na co pomazánku namazat 🙂

Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete na recept potřebovat.

A jak na to?

Krok 1

V misce promíchejte tvaroh a zakysanou smetanu do hladka. Přidejte špetku soli a lehce oslaďte cukrem. Pomazánku ochutnejte a případně ještě doslaďte dle vašich preferencí.

Krok 2

Z granátového jablka vyloupejte jadérka a nakrájejte si pažitku na jemno.

Množství je koncipováno na 1 misku pomazánky.

Krok 3

Tvarohovou pomazánku podávejte namazanou na opečeném toastu či bagetce a ozdobte jadérky granátového jablka a pažitkou.

Pro lepší chuť, můžete nechat pomazánku na chvíli odležet v lednici, aby se chutě krásně propojily.

Rychlá tvarohová pomazánka je skvělá i druhý den. Nezapomeňte ji, ale dát na noc do lednice a překrýt např. alobalem, aby neokorala.

Můj tip: Vyhrajte si s ozdobou pomazánky. Nemáte-li po ruce granátové jablko, můžete např. lehce zakápnout medem a posypat oblíbenými oříšky.

S chutí do toho, půl je hotovo 🙂

RYCHLÁ TVAROHOVÁ POMAZÁNKA

Pro milovníky tvarohu, doporučuji vyzkoušet tuto pomazánku. Rychlá tvarohová pomazánka se skvěle hodí na opečený toast nebo celozrnnou bagetku. A když ji ještě ozdobíte zrnky granátového jablka a pažitkou, vykouzlíte tak parádní občerstvení raz dva :).
Příprava10 minutes
Čas celkem10 minutes

Ingredience

  • 250 g tučného tvarohu
  • 50 g zakysané smetany
  • špetka soli
  • cukr moučkový na dochucení
  • granátové jablko na ozdobu
  • pažitka na ozdobu
  • toast/bagetka

Postup

  • V misce promíchejte tvaroh a zakysanou smetanu do hladka. Přidejte špetku soli a lehce oslaďte cukrem. Pomazánku ochutnejte a případně ještě doslaďte dle vašich preferencí.
  • Z granátového jablka vyloupejte jadérka a nakrájejte si pažitku na jemno.
    Množství je koncipováno na 1 misku pomazánky.
  • Tvarohovou pomazánku podávejte namazanou na opečeném toastu či bagetce a ozdobte jadérky granátového jablka a pažitkou.
    Pro lepší chuť, můžete nechat pomazánku na chvíli odležet v lednici, aby se chutě krásně propojily.
    Rychlá tvarohová pomazánka je skvělá i druhý den. Nezapomeňte ji ale dát na noc do lednice a překrýt např. alobalem, aby neokorala.

Moje tipy

Vyhrajte si s ozdobou pomazánky. Nemáte-li po ruce granátové jablko, můžete např. lehce zakápnout medem a posypat oblíbenými oříšky.

Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating