Pro milovníky tvarohu, doporučuji vyzkoušet tuto pomazánku. Rychlá tvarohová pomazánka se skvěle hodí na opečený toast nebo celozrnnou bagetku. A když ji ještě ozdobíte zrnky granátového jablka a pažitkou, vykouzlíte tak parádní občerstvení raz dva :).

Příprava pomazánky vám nezabere víc jak 10 minut. Recept je nenáročný a obsahuje pouze základní suroviny. Rychlá tvarohová pomazánka nesmí chybět na vašem seznamu pomazánek a dipů. Pojďte ji vyzkoušet!
Tahle svěží tvarohová pomazánka se perfektně hodí pro prosluněné jarní a letní dny. Nicméně milovníky tvarohu potěší i v zimě :).
Můj tip: Vyzkoušejte také medový dip z ricotty!
Budete potřebovat:
- tvaroh – tučný
- zakysanou smetanu
- cukr – moučkový
- granátové jablko
- pažitku
- sůl
Nezapomeňte:
- toast či bagetku – ať máte na co pomazánku namazat 🙂
Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete na recept potřebovat.
A jak na to?
Krok 1
V misce promíchejte tvaroh a zakysanou smetanu do hladka. Přidejte špetku soli a lehce oslaďte cukrem. Pomazánku ochutnejte a případně ještě doslaďte dle vašich preferencí.
Krok 2
Z granátového jablka vyloupejte jadérka a nakrájejte si pažitku na jemno.
Množství je koncipováno na 1 misku pomazánky.
Krok 3
Tvarohovou pomazánku podávejte namazanou na opečeném toastu či bagetce a ozdobte jadérky granátového jablka a pažitkou.
Pro lepší chuť, můžete nechat pomazánku na chvíli odležet v lednici, aby se chutě krásně propojily.
Rychlá tvarohová pomazánka je skvělá i druhý den. Nezapomeňte ji, ale dát na noc do lednice a překrýt např. alobalem, aby neokorala.
Můj tip: Vyhrajte si s ozdobou pomazánky. Nemáte-li po ruce granátové jablko, můžete např. lehce zakápnout medem a posypat oblíbenými oříšky.
S chutí do toho, půl je hotovo 🙂
RYCHLÁ TVAROHOVÁ POMAZÁNKA
Ingredience
- 250 g tučného tvarohu
- 50 g zakysané smetany
- špetka soli
- cukr moučkový na dochucení
- granátové jablko na ozdobu
- pažitka na ozdobu
- toast/bagetka
Postup
- V misce promíchejte tvaroh a zakysanou smetanu do hladka. Přidejte špetku soli a lehce oslaďte cukrem. Pomazánku ochutnejte a případně ještě doslaďte dle vašich preferencí.
- Z granátového jablka vyloupejte jadérka a nakrájejte si pažitku na jemno.Množství je koncipováno na 1 misku pomazánky.
- Tvarohovou pomazánku podávejte namazanou na opečeném toastu či bagetce a ozdobte jadérky granátového jablka a pažitkou.Pro lepší chuť, můžete nechat pomazánku na chvíli odležet v lednici, aby se chutě krásně propojily.Rychlá tvarohová pomazánka je skvělá i druhý den. Nezapomeňte ji ale dát na noc do lednice a překrýt např. alobalem, aby neokorala.
Moje tipy
Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.