Asi každý z vás dobře zná kombinaci listového těsta, kečupu, eidamu a šunky. Je to taková klasika. ALE co takhle vyzkoušet něco originálního a stejně chutného. Stačí obměnit náplň a neotřelou chuťovku máte na světě. Vyzkoušejte šneky z listového těsta, kde náplň tvoří slanina, cibule a sušená rajčata. Určitě budete mile překvapeni 🙂

sneci_se_slaninou_a_susenymi_rajcaty_chutix

Šneci se nejčastěji pečou k okamžité spotřebě. Nejlepší jsou tedy ještě tentýž den. Pokud je vezete např. na oslavu, která se koná až druhý den, určitě je uskladněte do vzduchotěsné nádoby.

Můj tip: Vyzkoušejte také twisty s čedarem a uzenou paprikou!

Budete potřebovat:

  • listové těsto – osobně kupuji již to vyválené
  • anglická slanina – doporučuji koupit 100g balení již nakrájené slaniny na plátky
  • vejce
  • červená cibule
  • sušená rajčata – ideální jsou ty, která jsou již naložená v oleji
  • slunečnicová semínka – na posypání
  • olej – slunečnicový či řepkový

Nezapomeňte:

  • pečící papír – na vyložení plechu

Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.

A jak na to?

Krok 1

Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečícím papírem.

Nakrájejte si na drobno cibuli, slaninu a rajčata. Vezměte si k ruce pánvičku a přidejte lžíci oleje. Orestujte cibuli do měkka a po chvilce přidejte slaninu. Jakmile bude slanina hotová, nechte ji vychladnout.

Krok 2

V misce smíchejte nakrájená rajčata se slaninou a cibulkou.

Na pracovní plochu si připravte rozválené listové těsto a překrojte ho kolmo na půl. Na každou polovinu rozložte rovnoměrně připravenou náplň a těsto zaviňtě jako roládu. Budete tak mít tedy dvě rolády.

Krok 3

Připravte si ostrý nůž a krájejte šneky, které následně pokládejte na pečící papír. Šneky pokládejte na plech tak, aby se nedotýkaly, protože pečením ještě nabydou.

Můj tip: Šneky můžete kromě slunečnicových semínek ozvláštnit např. i o dýňová semínka.

Krok 4

Nakonec šneky potřete rozšlehaným vejcem a ozdobte slunečnicovými semínky. Pečte cca 10 – 15 minut (záleží na vaší troubě), resp. do zlatova.

S chutí do toho, půl je hotovo 🙂

ŠNECI Z LISTOVÉHO TĚSTA SE SLANINOU A SUŠENÝMI RAJČATY

Asi každý z vás dobře zná kombinaci listového těsta, kečupu, eidamu a šunky. Je to taková klasika. ALE co takhle vyzkoušet něco originálního a stejně chutného. Stačí obměnit náplň a neotřelou chuťovku máte na světě. Vyzkoušejte šneky z listového těsta, kde náplň tvoří slanina, cibule a sušená rajčata.
Příprava15 minutes
Doba vaření15 minutes
Čas celkem30 minutes
Množství: 30 ks

Ingredience

  • 1 balení listového těsta rozváleného
  • 1 ks vejce rozšlehané na potření
  • hrst slunečnicových semínek na ozdobu
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 ks středně velké červené cibule
  • 4 ks sušených rajčat v oleji
  • olej řepkový/slunečnicový
  • pečící papír

Postup

  • Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečícím papírem.
    Nakrájejte si na drobno cibuli, slaninu a rajčata. Vezměte si k ruce pánvičku a přidejte lžíci oleje. Orestujte cibuli do měkka a po chvilce přidejte slaninu. Jakmile bude slanina hotová, nechte ji vychladnout.
  • V misce smíchejte nakrájená rajčata se slaninou a cibulkou.
    Na pracovní plochu si připravte rozválené listové těsto a překrojte ho kolmo na půl. Na každou polovinu rozložte rovnoměrně připravenou náplň a těsto zaviňtě jako roládu. Budete tak mít tedy dvě rolády.
  • Připravte si ostrý nůž a krájejte šneky, které následně pokládejte na pečící papír. Šneky pokládejte na plech tak, aby se nedotýkaly, protože pečením ještě nabydou.
  • Nakonec šneky potřete rozšlehaným vejcem a ozdobte slunečnicovými semínky. Pečte cca 10 – 15 minut (záleží na vaší troubě), resp. do zlatova.

Moje tipy

Šneky můžete kromě slunečnicových semínek ozvláštnit např. i o dýňová semínka.

Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating