Vejce k velikonočním svátkům prostě patří. A pokud jich vám pár zbylo a nevíte co s nimi, tak není nic jednoduššího než si z nich připravit malou svačinku. Vyzkoušejte recept na plněná vejce na 3 způsoby :).

vejce na tri zpusoby

Připravte si tuhle chuťovku, kterou můžete podávat i jako drobné občerstvení na večírku či oslavě. Anebo jen tak ke snídani s čerstvým pečivem :).

Můj tip: Vyzkoušejte také výbornou vajíčkovou pomazánku!

Budete potřebovat:

  • vejce – uvařená na tvrdo
  • majonézu
  • máslo – změklé
  • dijonskou hořčici
  • vinný ocet
  • sladkokyselou omáčku
  • citron
  • wasabi
  • sůl a pepř – na dochucení
  • pažitku/sušená rajčata/smaženou cibulku apod. – na ozdobu

Nezapomeňte:

  • rohlíky/bagetky/zeleninu– dle vašich preferencí, ať máte s čím zakusovat 🙂

Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.

A jak na to?

Krok 1

Nejprve si uvařte vejce na tvrdo. Nechte je vychladnout a poté je podélně rozkrojte. Vyjměte žloutky a bílky dejte stranou.

Krok 2

Žloutky rozdělte po dvou, dejte do mističek a vidličkou je rozmačkejte dohladka. Následně přidejte do každé mističky ingredience z příslušné vybrané varianty. Dobře promíchejte, dochuťte solí a pepřem.

1.varianta – 2 žloutky, 3 čl majonézy, 1/2 čl dijonské hořčice, 1 čl sladkokyselé omáčky, kapka vinného octa

2. varianta – 2 žloutky, 3 čl majonézy, 2 na drobno nakrájená sušená rajčata v oleji, pár kapek citronu

3. varianta – 2 žloutky, 3 čl majonézy, kapka vinného octa, trocha wasabi

Krok 3

Jakmile máte dochuceno, vezměte si k ruce lžíci a opatrně přendejte připravenou směs do bílků.

Na závěr jednotlivá vejce ozdobte pažitkou, sušenými rajčaty či smaženou cibulkou. Dobrou chuť!

vajecna chutovka

Můj tip: Než budete plněná vejce servírovat, skladujte je v lednici překryté potravinářskou fólií nebo alobalem, aby neoschla.

S chutí do toho, půl je hotovo 🙂

PLNĚNÁ VEJCE NA 3 ZPŮSOBY

Vejce k velikonočním svátkům prostě patří. A pokud jich vám pár zbylo a nevíte co s nimi, tak není nic jednoduššího než si z nich připravit malou svačinku. Vyzkoušejte recept na plněná vejce na 3 způsoby :).
Příprava20 minutes
Čas celkem20 minutes
Množství: 3 porce

Ingredience

  • 6 ks vajec uvařených na tvrdo
  • sůl a pepř na dochucení
  • pažitka, sušená rajčata, smažená cibulka na ozdobení
  • ½ sklenice majonézy množství viz popis
  • dijonská hořčice množství viz popis
  • sladkokyselá omáčka množství viz popis
  • vinný ocet množství viz popis
  • citron množství viz popis
  • wasabi množství viz popis
  • sušená rajčata v oleji množství viz popis

Postup

  • Nejprve si uvařte vejce na tvrdo. Nechte je vychladnout a poté je podélně rozkrojte. Vyjměte žloutky a bílky dejte stranou.
  • Žloutky rozdělte po dvou, dejte do mističek a vidličkou je rozmačkejte dohladka. Následně přidejte do každé mističky ingredience z příslušné vybrané varianty. Dobře promíchejte, dochuťte solí a pepřem.
    1.varianta – 2 žloutky, 3 čl majonézy, 1/2 čl dijonské hořčice, 1 čl sladkokyselé omáčky, kapka vinného octa
    2. varianta – 2 žloutky, 3 čl majonézy, 2 na drobno nakrájená sušená rajčata v oleji, pár kapek citronu
    3. varianta – 2 žloutky, 3 čl majonézy, kapka vinného octa, trocha wasabi
  • Jakmile máte dochuceno, vezměte si k ruce lžíci a opatrně přendejte připravenou směs do bílků.
    Na závěr jednotlivá vejce ozdobte pažitkou, sušenými rajčaty či smaženou cibulkou. Dobrou chuť!

Moje tipy

Než budete vejce servírovat, skladujte je v lednici překryté potravinářskou fólií nebo alobalem, aby neoschla.

Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating