Vejce k velikonočním svátkům prostě patří. A pokud jich vám pár zbylo a nevíte co s nimi, tak není nic jednoduššího než si z nich připravit malou svačinku. Vyzkoušejte recept na plněná vejce na 3 způsoby :).

Připravte si tuhle chuťovku, kterou můžete podávat i jako drobné občerstvení na večírku či oslavě. Anebo jen tak ke snídani s čerstvým pečivem :).
Můj tip: Vyzkoušejte také výbornou vajíčkovou pomazánku!
Budete potřebovat:
- vejce – uvařená na tvrdo
- majonézu
- máslo – změklé
- dijonskou hořčici
- vinný ocet
- sladkokyselou omáčku
- citron
- wasabi
- sůl a pepř – na dochucení
- pažitku/sušená rajčata/smaženou cibulku apod. – na ozdobu
Nezapomeňte:
- rohlíky/bagetky/zeleninu– dle vašich preferencí, ať máte s čím zakusovat 🙂
Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.
A jak na to?
Krok 1
Nejprve si uvařte vejce na tvrdo. Nechte je vychladnout a poté je podélně rozkrojte. Vyjměte žloutky a bílky dejte stranou.
Krok 2
Žloutky rozdělte po dvou, dejte do mističek a vidličkou je rozmačkejte dohladka. Následně přidejte do každé mističky ingredience z příslušné vybrané varianty. Dobře promíchejte, dochuťte solí a pepřem.
1.varianta – 2 žloutky, 3 čl majonézy, 1/2 čl dijonské hořčice, 1 čl sladkokyselé omáčky, kapka vinného octa
2. varianta – 2 žloutky, 3 čl majonézy, 2 na drobno nakrájená sušená rajčata v oleji, pár kapek citronu
3. varianta – 2 žloutky, 3 čl majonézy, kapka vinného octa, trocha wasabi
Krok 3
Jakmile máte dochuceno, vezměte si k ruce lžíci a opatrně přendejte připravenou směs do bílků.
Na závěr jednotlivá vejce ozdobte pažitkou, sušenými rajčaty či smaženou cibulkou. Dobrou chuť!

Můj tip: Než budete plněná vejce servírovat, skladujte je v lednici překryté potravinářskou fólií nebo alobalem, aby neoschla.
S chutí do toho, půl je hotovo 🙂
PLNĚNÁ VEJCE NA 3 ZPŮSOBY
Ingredience
- 6 ks vajec uvařených na tvrdo
- sůl a pepř na dochucení
- pažitka, sušená rajčata, smažená cibulka na ozdobení
- ½ sklenice majonézy množství viz popis
- dijonská hořčice množství viz popis
- sladkokyselá omáčka množství viz popis
- vinný ocet množství viz popis
- citron množství viz popis
- wasabi množství viz popis
- sušená rajčata v oleji množství viz popis
Postup
- Nejprve si uvařte vejce na tvrdo. Nechte je vychladnout a poté je podélně rozkrojte. Vyjměte žloutky a bílky dejte stranou.
- Žloutky rozdělte po dvou, dejte do mističek a vidličkou je rozmačkejte dohladka. Následně přidejte do každé mističky ingredience z příslušné vybrané varianty. Dobře promíchejte, dochuťte solí a pepřem.1.varianta – 2 žloutky, 3 čl majonézy, 1/2 čl dijonské hořčice, 1 čl sladkokyselé omáčky, kapka vinného octa2. varianta – 2 žloutky, 3 čl majonézy, 2 na drobno nakrájená sušená rajčata v oleji, pár kapek citronu3. varianta – 2 žloutky, 3 čl majonézy, kapka vinného octa, trocha wasabi
- Jakmile máte dochuceno, vezměte si k ruce lžíci a opatrně přendejte připravenou směs do bílků.Na závěr jednotlivá vejce ozdobte pažitkou, sušenými rajčaty či smaženou cibulkou. Dobrou chuť!
Moje tipy
Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.