Máte rádi oříšky, resp. mandle? A co takhle čokoládu? V obchodech nebo na internetu si bez problému můžete tuhle dobrotu koupit, ale ještě lepší je si ji připravit doma. Vyšperkovat ji můžete solí nebo chilli. Zkuste recept na domácí mandle v čokoládě se solí a chilli, nebudete litovat 🙂
Tahle dobrota se hodí snad pro každou příležitost od oslavy, přes Valentýna až po Vánoce.
Můj tip: Vyzkoušejte také karamelizované mandle!
Budete potřebovat:
- mandle – ideálně loupané
- hořkou čokoládu– kupuji kvalitní hořkou čokoládu na vaření
- bílou čokoládu – opět ideálně bílou čokoládu na vaření
- sůl – doporučuji hrubou sůl – vypadá pak na mandlích efektně
- chilli
Nezapomeňte:
- pečící papír – po ztuhnutí se vám budou mandle lépe odlupovat z pečícího papíru než kdybyste je pokládaly na talíř či prkénko
Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.
A jak na to?
Krok 1
Připravte si vodní lázeň. Hořkou čokoládu si rozlámejte na menší kousky, vložte do misky ve vodní lázni a nechte rozehřát. Jakmile bude čokoláda připravená, postupně do ní přidávejte mandle a obalujte je v ní.
Pomocí lžičky přendejte mandle na připravený pečící papír tak, aby se pokud možno nedotýkaly a nevytvářely se nevzhledné hrudky. Každou mandli posypte hrubou solí.
Můj tip: Osobně se mi osvědčilo používání misky do vodní lázně. Druhů je hodně, já používám tu od Tescomy.
Krok 2
Stejný postup zvolte i pro přípravu mandlí v bílé čokoládě. Jakmile budete mít mandle obaleny, vyměňte pouze hrubou sůl za špetku chilli.
Krok 3
Jakmile budete mít mandle obalené a posypané, vložte je do lednice ztuhnout (alespoň na 30 min.).
Krok 4
Až budou mandle ztuhlé, můžete je servírovat. V uzavřené nádobě v chladu a suchu, vydrží několik dní.
Můj tip: Pokud nejste příznivec chilli, zkuste ho vyměnit za skořici.
S chutí do toho, půl je hotovo 🙂
MANDLE V ČOKOLÁDĚ SE SOLÍ A CHILLI
Ingredience
- 250 g loupaných mandlí
- 100 g hořké čokolády
- 100 g bílé čokolády
- chilli na ozdobu
- hrubozrnná sůl na ozdobu
- pečící papír
Postup
- Připravte si vodní lázeň. Hořkou čokoládu si rozlámejte na menší kousky, vložte do misky ve vodní lázni a nechte rozehřát. Jakmile bude čokoláda připravená, postupně do ní přidávejte mandle a obalujte je v ní.Pomocí lžičky přendejte mandle na připravený pečící papír tak, aby se pokud možno nedotýkaly a nevytvářely se nevzhledné hrudky. Každou mandli posypte hrubou solí.
- Stejný postup zvolte i pro přípravu mandlí v bílé čokoládě. Jakmile budete mít mandle obaleny, vyměňte pouze hrubou sůl za špetku chilli.
- Jakmile budete mít mandle obalené a posypané, vložte je do lednice ztuhnout (alespoň na 30 minut).
- Až budou mandle ztuhlé, můžete je servírovat. V uzavřené nádobě v chladu a suchu, vydrží několik dní.
Moje tipy
- Pokud nejste příznivec chilli, zkuste ho vyměnit za skořici.
- Osobně se mi osvědčilo používání misky do vodní lázně. Druhů je hodně, já používám tu od Tescomy.
Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.