Tento recept na slané nepečené kuličky z lučiny osloví zejména příznivce smetanových sýrů. Jako hlavní ingredienci jsem použila Lučinu. Recept je jednoduchý a budete ho mít připravený během chvilky. A jako bonus nebude nutné použít troubu ani plotnu :).

kulicky_z_luciny

Slané nepečené kuličky z Lučiny se skvěle hodí jako originální zobání na oslavu nebo posezení s přáteli. Na obalení můžete použít v podstatě cokoliv, od bylinek, přes sýry, oříšky až po oblíbené koření. Fantazii se meze nekladou :).

Můj tip: Vyzkoušejte také lahodnou česnekovou pomazánku!

Budete potřebovat:

  • Lučinu – smetanový sýr bez příchuti
  • Krůtí šunku – doporučuji s co největším obsahem masa
  • máslo
  • sůl, pepř
  • ingredience na obalení dle vašich preferencí – bylinky, koření, oříšky, strouhaný sýr

Nezapomeňte:

  • papírové košíčky – na vyskládání kuliček, ale jde to i bez nich 🙂

Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.

A jak na to?

Krok 1

Nejprve si na drobno nakrájejte šunku. Přidejte ji do misky k lučině a promíchejte. Dochuťte solí, pepřem a lžící rozpuštěného másla.

Krok 2

Lžičkou nabírejte sýrovou směs a ručně tvarujte kuličky o velikosti přibližně vlašského ořechu.

Můj tip: Doporučuji si při tvarování kuliček navlhčit ruce vodou, půjde to snáze :).

Krok 3

Jakmile máte všechny připravené kuličky, můžete přijít k obalování. Zde záleží na vašich preferencích, já jsem obalovala v na drobno nasekaných bylinkách, nastrouhaném čedaru a parmazánu a také v červené paprice.

Nápady na obalení:

Bylinky – bazalka, pažitka, koriandr, máta

Koření – kurkuma, pepř, paprika

Oříšky – drcené pistácie, kešu, vlašské ořechy

Sýr – strouhaný ementál, čedar, parmazán

Krok 4

Až budete mít všechny kuličky hotové, dejte je ještě alespoň na 15 minut vychladit do lednice.

Můj tip: Kuličky z lučiny můžete podávat samostatně anebo k nim nakrájet oblíbené pečivo.

Krok 5

Nepečené kuličky z Lučiny jsou připraveny k okamžité spotřebě. Ale skvěle chutnají i druhý den. Nezapomeňte je dát v tomto případě do lednice a přikrýt alespoň alobalem nebo potravinářskou fólií, aby neokoraly.

Servírovat je můžete v papírových košíčcích, ale ničemu nevadí, když budou i bez nich :).

S chutí do toho, půl je hotovo 🙂

NEPEČENÉ KULIČKY Z LUČINY

Tento recept na slané nepečené kuličky z lučiny osloví zejména příznivce smetanových sýrů. Jako hlavní ingredienci jsem použila Lučinu. Recept je jednoduchý a budete ho mít připravený během chvilky. A jako bonus nebude nutné použít troubu ani plotnu :).
Příprava15 minutes
Chlazení15 minutes
Čas celkem30 minutes
Množství: 25 ks

Ingredience

  • 200 g Lučiny
  • 100 g krůtí šunky
  • 1 PL másla rozpuštěného
  • sůl, pepř na dochucení
  • oblíbené bylinky bazalka, pažitka, koriandr, máta
  • oblíbené koření kurkuma, pepř, paprika
  • oblíbené oříšky drcené pistácie, kešu, vlašské ořechy
  • oblíbený sýr strouhaný ementál, čedar, parmazán

Postup

  • Nejprve si na drobno nakrájejte šunku. Přidejte ji do misky k lučině a promíchejte. Dochuťte solí, pepřem a lžící rozpuštěného másla.
  • Lžičkou nabírejte sýrovou směs a ručně tvarujte kuličky o velikosti přibližně vlašského ořechu.
  • Jakmile máte všechny připravené kuličky, můžete přijít k obalování. Zde záleží na vašich preferencích, já jsem obalovala v na drobno nasekaných bylinkách, nastrouhaném čedaru a parmazánu a také v červené paprice.
    Nápady na obalení:
    Bylinky – bazalka, pažitka, koriandr, máta
    Koření – kurkuma, pepř, paprika
    Oříšky – drcené pistácie, kešu, vlašské ořechy
    Sýr – strouhaný ementál, čedar, parmazán
  • Až budete mít všechny kuličky hotové, dejte je ještě alespoň na 15 minut vychladit do lednice.
  • Nepečené kuličky z Lučiny jsou připraveny k okamžité spotřebě. Ale skvěle chutnají i druhý den. Nezapomeňte je dát v tomto případě do lednice a přikrýt alespoň alobalem nebo potravinářskou fólií, aby neokoraly.
    Servírovat je můžete v papírových košíčcích, ale ničemu nevadí, když budou i bez nich :).

Moje tipy

  1. Doporučuji si při tvarování kuliček navlhčit ruce vodou, půjde to snáze :).
  2. Kuličky z lučiny můžete podávat samostatně anebo k nim nakrájet oblíbené pečivo.

Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating