Nemáte čas vymýšlet pomazánku nebo se vám jednoduše nechce připravovat stále tu samou? Máte chuť na něco jemného? V tom případě je ricotta jasná volba. Vyzkoušejte recept na snadné jednohubky s ricottou :).

jednohubky s ricottou

Tyhle vynikající jednohubky s ricottou nesmí chybět na žádném stole. Připravte si je ve dny sváteční, na Silvestra nebo jen tak pro přátele. Ozdobit je můžete samozřejmě čímkoliv, co vám chutná. Já jsem zvolila osvědčené kombinace jako jsou bylinky, hroznové víno, vejce nebo např. jablka a ředkvičky.

Můj tip: Vyzkoušejte také bezlepkové jednohubky ala sandwich!

Budete potřebovat:

  • bílou bagetu– delší, může být i den stará
  • ricottu
  • olivový olej
  • ingredience na ozdobu – jablko, bylinky (máta, pažitka), hroznové víno, vejce, med
  • sůl a pepř – na dochucení

Nezapomeňte:

  • potravinářskou fólii– na překrytí jednohubek, aby vám do příchodu návštěvy neoschly

Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.

A jak na to?

Krok 1

Vezměte si k ruce prkénko a nakrájejte si bagetu na tenké plátky.

Můj tip: Nakrájené plátky bagety položte na plech. Zlehka je potřete olivovým olejem a dejte je na pár minut opéct do trouby. Jakmile budou plátky zlatavé, vytáhněte je z trouby. Díky tomuto triku budou jednohubky krásně křupavé a voňavé.

Krok 2

Ricottu si přendejte do misky a zlehka ji našlehejte, příp. můžete mírně dochutit solí a pepřem. Každý plátek bagety poté ricottou potřete.

jednohubky_s_ricottou_detail

Krok 3

Nyní zbývá jednohubky ozdobit. Můžete si vzít to, co máte doma po ruce a co vám zaručeně chutná nebo můžete zkombinovat ingredience, které jsem použila já.

a) Nakrájejte si jablko na tenké plátky a přelijte ho kapkou medu.

b) Na ozdobu můžete také nakrájet ředkvičky na plátky a posypat je čerstvou mátou.

c) Chybu neuděláte ani s nakrájeným vejcem ozdobeným pažitkou.

d) Nesmí chybět ani hroznové víno. Zkuste místo kladení celých hroznů tentokrát hrozny nakrájet na plátky.

Krok 4

Jednohubky jsou určeny k okamžité spotřebě. Pokud se vám návštěva opozdila, doporučuji je zakrýt potravinářskou fólií, aby zbytečně neokoraly.

Můj tip: Na ozdobu také můžete použít např. uzeného lososa, plátky okurky nebo hrušku.

S chutí do toho, půl je hotovo 🙂

SNADNÉ JEDNOHUBKY S RICOTTOU

Tyhle vynikající jednohubky s ricottou nesmí chybět na žádném stole. Připravte si je ve dny sváteční, na Silvestra nebo jen tak pro přátele. Ozdobit je můžete samozřejmě čímkoliv, co vám chutná. Já jsem zvolila osvědčené kombinace jako jsou bylinky, hroznové víno, vejce nebo např. jablka a ředkvičky.
Příprava15 minutes
Čas celkem15 minutes
Množství: 30 ks

Ingredience

  • 1 ks bílé bagety dlouhé
  • 250 g ricotty
  • olivový olej na potření bagety
  • sůl a pepř na dochucení
  • jablko s medem na ozdobu
  • ředkvičky s mátou na ozdobu
  • vejce s pažitkou na ozdobu
  • hroznové víno na ozdobu

Postup

  • Vezměte si k ruce prkénko a nakrájejte si bagetu na tenké plátky.
  • Ricottu si přendejte do misky a zlehka ji našlehejte, příp. můžete mírně dochutit solí a pepřem. Každý plátek bagety poté ricottou potřete.
  • Nyní zbývá jednohubky ozdobit. Můžete si vzít to, co máte doma po ruce a co vám zaručeně chutná nebo můžete zkombinovat ingredience, které jsem použila já.
    a) Nakrájejte si jablko na tenké plátky a přelijte ho kapkou medu.
    b) Na ozdobu můžete také nakrájet ředkvičky na plátky a posypat je čerstvou mátou.
    c) Chybu neuděláte ani s nakrájeným vejcem ozdobeným pažitkou.
    d) Nesmí chybět ani hroznové víno. Zkuste místo kladení celých hroznů tentokrát hrozny nakrájet na plátky.
  • Jednohubky jsou určeny k okamžité spotřebě. Pokud se vám návštěva opozdila, doporučuji je zakrýt potravinářskou fólií, aby zbytečně neokoraly.

Moje tipy

  1. Nakrájené plátky bagety položte na plech. Zlehka je potřete olivovým olejem a dejte je na pár minut opéct do trouby. Jakmile budou plátky zlatavé, vytáhněte je z trouby. Díky tomuto triku budou jednohubky krásně křupavé a voňavé.
  2. Na ozdobu také můžete použít např. uzeného lososa, plátky okurky nebo hrušku.

Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating