Tento recept na lehkou a hlavně rychlou svačinku, která se hodí snad pro každé roční období vás určitě nadchne. Hermelínová quesadilla je vynikající a na její přípravu budete potřebovat jen 5 ingrediencí. Pojďme na to 🙂

hermelinova quesadilla s hroznem

Tyto bezmasé quesadilly můžete podávat v podstatě k jakékoliv příležitosti. Výborně poslouží jako rychlá svačinka, slané občerstvení pro hosty nebo lehká večeře pro vaši rodinu.

Můj tip: Vyzkoušejte také domácí parmazánové houstičky s mortadelou a pepřem!

Budete potřebovat:

  • tortilly – klasické bez příchutě
  • hermelín – bez příchutě, můžete použít i brie
  • hroznové víno
  • jarní cibulku
  • máslo

Nezapomeňte:

  • pánev

Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.

A jak na to?

Krok 1

Nejprve si nakrájejte na plátky hermelín. Kuličky hroznového vína omyjte, osušte a pokrájejte je na půl. Jarní cibulku omyjte a její zelenou část nakrájejte na kolečka.

Krok 2

Na pracovní plochu položte tortillu a rovnoměrně na ni naskládejte hermelín, hroznové víno a cibulku. Opatrně na ni přiklopte druhou tortillu.

Můj tip: S náplní si můžete samozřejmě vyhrát a přidat např. červené hroznové víno anebo vyzkoušet ochucený hermelín.

hermelinova quesadilla - postup

Krok 3

Nyní si vezměte k ruce pánev, zahřejte ji na střední teplotu a přidejte lžíci másla. Jakmile je rozpuštěné, opatrně na něj přeneste naplněnou tortillu a smažte cca 3-4 minuty z obou stran, resp. dozlatova (a s cílem, aby se vám hermelín roztekl, tortilly pak chutnají ještě líp :).

Jakmile bude hermelínová quesadilla hotová, stačí ji už jen nakrájet a servírovat. Dobrou chuť!

Můj tip: Tortilly si můžete připravit předem a před podáváním je jen ohřát. Výborně ale také chutnají za studena.

S chutí do toho, půl je hotovo 🙂

HERMELÍNOVÁ QUESADILLA

Tento recept na lehkou a hlavně rychlou svačinku, která se hodí snad pro každé roční období vás určitě nadchne. Hermelínová quesadilla je vynikající a na její přípravu budete potřebovat jen 5 ingrediencí.
Příprava5 minutes
Doba vaření10 minutes
Čas celkem15 minutes
Množství: 4 porce

Ingredience

  • 1 balení pšeničných tortill bez příchutě
  • 2 ks hermelínu/nebo brie bez příchutě
  • trs hroznového vína
  • jarní cibulka
  • máslo

Postup

  • Nejprve si nakrájejte na plátky hermelín. Kuličky hroznového vína omyjte, osušte a pokrájejte je na půl. Jarní cibulku omyjte a její zelenou část nakrájejte na kolečka.
  • Na pracovní plochu položte tortillu a rovnoměrně na ni naskládejte hermelín, hroznové víno a cibulku. Opatrně na ni přiklopte druhou tortillu.
  • Nyní si vezměte k ruce pánev, zahřejte ji na střední teplotu a přidejte lžíci másla. Jakmile je rozpuštěné, opatrně na něj přeneste na plněnou tortillu a smažte cca 3-4 minuty z obou stran, resp. dozlatova (a s cílem, aby se vám hermelín roztekl, tortilly pak chutnají ještě líp :).
    Jakmile bude hermelínová quesadilla hotová, stačí ji už jen nakrájet a servírovat. Dobrou chuť!

Moje tipy

  1. S náplní si můžete samozřejmě vyhrát a přidat např. červené hroznové víno anebo vyzkoušet ochucený hermelín.
  2. Tortilly si můžete připravit předem a před podáváním je jen ohřát. Výborně ale také chutnají za studena.

Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating