Tento recept na lehkou a hlavně rychlou svačinku, která se hodí snad pro každé roční období vás určitě nadchne. Hermelínová quesadilla je vynikající a na její přípravu budete potřebovat jen 5 ingrediencí. Pojďme na to 🙂
Tyto bezmasé quesadilly můžete podávat v podstatě k jakékoliv příležitosti. Výborně poslouží jako rychlá svačinka, slané občerstvení pro hosty nebo lehká večeře pro vaši rodinu.
Můj tip: Vyzkoušejte také domácí parmazánové houstičky s mortadelou a pepřem!
Budete potřebovat:
- tortilly – klasické bez příchutě
- hermelín – bez příchutě, můžete použít i brie
- hroznové víno
- jarní cibulku
- máslo
Nezapomeňte:
- pánev
Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.
A jak na to?
Krok 1
Nejprve si nakrájejte na plátky hermelín. Kuličky hroznového vína omyjte, osušte a pokrájejte je na půl. Jarní cibulku omyjte a její zelenou část nakrájejte na kolečka.
Krok 2
Na pracovní plochu položte tortillu a rovnoměrně na ni naskládejte hermelín, hroznové víno a cibulku. Opatrně na ni přiklopte druhou tortillu.
Můj tip: S náplní si můžete samozřejmě vyhrát a přidat např. červené hroznové víno anebo vyzkoušet ochucený hermelín.
Krok 3
Nyní si vezměte k ruce pánev, zahřejte ji na střední teplotu a přidejte lžíci másla. Jakmile je rozpuštěné, opatrně na něj přeneste naplněnou tortillu a smažte cca 3-4 minuty z obou stran, resp. dozlatova (a s cílem, aby se vám hermelín roztekl, tortilly pak chutnají ještě líp :).
Jakmile bude hermelínová quesadilla hotová, stačí ji už jen nakrájet a servírovat. Dobrou chuť!
Můj tip: Tortilly si můžete připravit předem a před podáváním je jen ohřát. Výborně ale také chutnají za studena.
S chutí do toho, půl je hotovo 🙂
HERMELÍNOVÁ QUESADILLA
Ingredience
- 1 balení pšeničných tortill bez příchutě
- 2 ks hermelínu/nebo brie bez příchutě
- trs hroznového vína
- jarní cibulka
- máslo
Postup
- Nejprve si nakrájejte na plátky hermelín. Kuličky hroznového vína omyjte, osušte a pokrájejte je na půl. Jarní cibulku omyjte a její zelenou část nakrájejte na kolečka.
- Na pracovní plochu položte tortillu a rovnoměrně na ni naskládejte hermelín, hroznové víno a cibulku. Opatrně na ni přiklopte druhou tortillu.
- Nyní si vezměte k ruce pánev, zahřejte ji na střední teplotu a přidejte lžíci másla. Jakmile je rozpuštěné, opatrně na něj přeneste na plněnou tortillu a smažte cca 3-4 minuty z obou stran, resp. dozlatova (a s cílem, aby se vám hermelín roztekl, tortilly pak chutnají ještě líp :).Jakmile bude hermelínová quesadilla hotová, stačí ji už jen nakrájet a servírovat. Dobrou chuť!
Moje tipy
- S náplní si můžete samozřejmě vyhrát a přidat např. červené hroznové víno anebo vyzkoušet ochucený hermelín.
- Tortilly si můžete připravit předem a před podáváním je jen ohřát. Výborně ale také chutnají za studena.
Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.