Jste-li milovník dipů, potom určitě vyzkoušejte recept na medový dip z ricotty. Základem receptu je nadýchaná riccotta, která je zjemněná medem a dochucená mátou a pistáciemi. Recept je jednoduchý a stačí vám na něj jen několik málo ingrediencí. Dip máte hotový do 10 minut. Vyzkoušejte ještě dnes :).
Medový dip z ricotty se skvěle hodí k čerstvému chlebu nebo ho můžete servírovat se slanými krekry. Výborně také bude fungovat s čerstvou zeleninou. Osvěžující dip, který je na léto jak dělaný :). Připravte si ho na letní párty, oslavu narozenin nebo třeba piknik.
Můj tip: Vyzkoušejte také výbornou vajíčkovou pomazánku!
Budete potřebovat:
- ricottu
- med – ideálně tekutý
- limetku
- mátu – čerstvou
- sůl – na dochucení
- nesolené pistácie – na ozdobu
Nezapomeňte:
- rohlíky/bagetky/krekry/zeleninu– ať máte s čím zakusovat:)
Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.
A jak na to?
Krok 1
Nejprve si v misce smíchejte ricottu s medem a šťávou z limetky. Lehce dochuťte solí. Šlehejte ručně nebo v mixéru cca 3 minuty tak, aby byl dip krásně nadýchaný.
Krok 2
Čerstvou mátu si nakrájejte na drobno a nasekejte si pistácie. Ozdobte jimi dip a na závěr ještě lehce zakápněte medem.
Můj tip: Pokud jste milovník máty, můžete ji rovnou zamíchat do dipu, stejně jako nasekané pistácie. V případě, že nebudete mít k dispozici limetku, můžete ji nahradit citronem.
Krok 3
Dip nechte na chvíli odležet, aby se chutě krásně spojily.
Recept je koncipovaný na jednu menší misku. Medový dip z ricotty připravujte a servírujte ideálně v den podávání.
Servírujte s čerstvým pečivem, oblíbenými slanými krekry nebo čerstvou zeleninou.
MEDOVÝ DIP Z RICOTTY
Ingredience
- 250 g ricotty
- 2 čl medu + lehce na ozdobu
- 3 čl šťávy z limetky
- sůl na dochucení
- 1 PL čerstvé máty
- hrst nesolených pistácií
Postup
- Nejprve si v misce smíchejte ricottu s medem a šťávou z limetky. Lehce dochuťte solí. Šlehejte ručně nebo v mixéru cca 3 minuty tak, aby byl dip krásně nadýchaný.
- Čerstvou mátu si nakrájejte na drobno a nasekejte si pistácie. Ozdobte jimi dip a na závěr ještě lehce zakápněte medem.
- Dip nechte na chvíli odležet, aby se chutě krásně spojily.Recept je koncipovaný na jednu menší misku. Medový dip z ricotty připravujte a servírujte ideálně v den podávání.Servírujte s čerstvým pečivem, oblíbenými slanými krekry nebo čerstvou zeleninou.Pokud jste milovník máty, můžete ji rovnou zamíchat do dipu, stejně jako nasekané pistácie. V případě, že nebudete mít k dispozici limetku, můžete ji nahradit citronem.
S chutí do toho, půl je hotovo 🙂
Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.