Jste-li milovník dipů, potom určitě vyzkoušejte recept na medový dip z ricotty. Základem receptu je nadýchaná riccotta, která je zjemněná medem a dochucená mátou a pistáciemi. Recept je jednoduchý a stačí vám na něj jen několik málo ingrediencí. Dip máte hotový do 10 minut. Vyzkoušejte ještě dnes :).

dip_z_ricotty_chutix

Medový dip z ricotty se skvěle hodí k čerstvému chlebu nebo ho můžete servírovat se slanými krekry. Výborně také bude fungovat s čerstvou zeleninou. Osvěžující dip, který je na léto jak dělaný :). Připravte si ho na letní párty, oslavu narozenin nebo třeba piknik.

Můj tip: Vyzkoušejte také výbornou vajíčkovou pomazánku!

Budete potřebovat:

  • ricottu
  • med – ideálně tekutý
  • limetku
  • mátu – čerstvou
  • sůl – na dochucení
  • nesolené pistácie – na ozdobu

Nezapomeňte:

  • rohlíky/bagetky/krekry/zeleninu– ať máte s čím zakusovat:)

Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.

A jak na to?

Krok 1

Nejprve si v misce smíchejte ricottu s medem a šťávou z limetky. Lehce dochuťte solí. Šlehejte ručně nebo v mixéru cca 3 minuty tak, aby byl dip krásně nadýchaný.

Krok 2

Čerstvou mátu si nakrájejte na drobno a nasekejte si pistácie. Ozdobte jimi dip a na závěr ještě lehce zakápněte medem.

Můj tip: Pokud jste milovník máty, můžete ji rovnou zamíchat do dipu, stejně jako nasekané pistácie. V případě, že nebudete mít k dispozici limetku, můžete ji nahradit citronem.

Krok 3

Dip nechte na chvíli odležet, aby se chutě krásně spojily.

Recept je koncipovaný na jednu menší misku. Medový dip z ricotty připravujte a servírujte ideálně v den podávání.

Servírujte s čerstvým pečivem, oblíbenými slanými krekry nebo čerstvou zeleninou.

MEDOVÝ DIP Z RICOTTY

Jste-li milovník dipů, potom určitě vyzkoušejte recept na medový dip z ricotty. Základem receptu je nadýchaná riccotta, která je zjemněná medem a dochucená mátou a pistáciemi. 
Příprava10 minutes
Čas celkem10 minutes
Množství: 1 miska

Ingredience

  • 250 g ricotty
  • 2 čl medu + lehce na ozdobu
  • 3 čl šťávy z limetky
  • sůl na dochucení
  • 1 PL čerstvé máty
  • hrst nesolených pistácií

Postup

  • Nejprve si v misce smíchejte ricottu s medem a šťávou z limetky. Lehce dochuťte solí. Šlehejte ručně nebo v mixéru cca 3 minuty tak, aby byl dip krásně nadýchaný.
  • Čerstvou mátu si nakrájejte na drobno a nasekejte si pistácie. Ozdobte jimi dip a na závěr ještě lehce zakápněte medem.
  • Dip nechte na chvíli odležet, aby se chutě krásně spojily.
    Recept je koncipovaný na jednu menší misku. Medový dip z ricotty připravujte a servírujte ideálně v den podávání.
    Servírujte s čerstvým pečivem, oblíbenými slanými krekry nebo čerstvou zeleninou.Pokud jste milovník máty, můžete ji rovnou zamíchat do dipu, stejně jako nasekané pistácie. V případě, že nebudete mít k dispozici limetku, můžete ji nahradit citronem.

S chutí do toho, půl je hotovo 🙂

Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating