Omrzel už vás kečup nebo tatarka? Co takhle vyzkoušet jednoduchý a hlavně vynikající dip k hranolkům, který je hotový za pár minut? Využít ho také můžete k americkým bramborám nebo ho můžete namazat na bulky při přípravě hamburgerů.

dip_k_hranolkum_chutix

Recept je velmi jednoduchý, všechny ingredience v podstatě stačí jen dobře promíchat, dochutit a nechat chvíli odležet.

Osobně si tento dip připravuji i k čerstvé zelenině, jako je okurka, mrkev, paprika či řapíkatý celer. Nejčastěji ho připravuji pro návštěvu ještě společně s bylinkovým dipem. Tato silná dvojice dipů společně s nakrájenou čerstvou zeleninou u návštěvy vždy zaboduje.

Servírovat ho samozřejmě nemusíte jen pro návštěvu, ale můžete si ho připravit kdykoliv, když na něho dostanete chuť :).

Můj tip: Vyzkoušejte také bylinkový dip!

Budete potřebovat:

  • kečup – jemný
  • hořčice – plnotučná
  • majonéza – klasická bez příchuti
  • vinný ocet
  • třtinový cukr

Nezapomeňte:

  • koření na dochucení – sůl, pepř, chilli

Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.

A jak na to?

Krok 1

Nejprve v misce smíchejte kečup, majonézu a hořčici. Poté přidejte vinný ocet, cukr a vše důkladně promíchejte do hladka.

Můj tip: Doporučuji misku na chvíli dát do lednice, aby se všechny chutě krásně propojily.

Krok 2

Nakonec dip dochuťte solí, pepřem a troškou chilli.

dip k hranolkum

Krok 3

Po chvilce odležení je dip hotový a připravený k servírování. Můžete jej ještě lehce dozdobit kořením.

Recept je koncipovaný na jednu větší misku dipu, příp. na dvě menší – viz obrázek.

Můj tip: Dip si také můžete připravit den dopředu. Stačí ho skladovat ve vzduchotěsné nádobě v chladu a suchu, případně je možné jej přikrýt potravinářskou fólií.

S chutí do toho, půl je hotovo 🙂

DIP K HRANOLKŮM HOTOVÝ ZA PÁR MINUT

Omrzel už vás kečup nebo tatarka? Co takhle vyzkoušet jednoduchý a hlavně vynikající dip k hranolkům, který je hotový za pár minut? Využít ho také můžete k americkým bramborám nebo ho můžete namazat na bulky při přípravě hamburgerů. Recept je velmi jednoduchý, všechny ingredience v podstatě stačí jen dobře promíchat, dochutit a nechat chvíli odležet.
Příprava5 minutes
Čas celkem5 minutes
Množství: 1 miska

Ingredience

  • 8 PL sladkého kečupu
  • ½ – 1 PL plnotučné hořčice
  • 6 PL majonézy
  • 1 čl vinného octa
  • 2 čl třtinového cukru
  • sůl, pepř, chilli na dochucení

Postup

  • Nejprve v misce smíchejte kečup, majonézu a hořčici. Poté přidejte vinný ocet, cukr a vše důkladně promíchejte do hladka.
  • Nakonec dip dochuťte solí, pepřem a troškou chilli.
  • Po chvilce odležení je dip hotový a připravený k servírování. Můžete jej ještě lehce dozdobit kořením.
    Recept je koncipovaný na jednu větší misku dipu, příp. na dvě menší – viz obrázek.

Moje tipy

  1. Dip si také můžete připravit den dopředu. Stačí ho skladovat ve vzduchotěsné nádobě v chladu a suchu, případně je možné jej přikrýt potravinářskou fólií.
  2. Doporučuji misku na chvíli dát do lednice, aby se všechny chutě krásně propojily.

Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating