Omrzel už vás kečup nebo tatarka? Co takhle vyzkoušet jednoduchý a hlavně vynikající dip k hranolkům, který je hotový za pár minut? Využít ho také můžete k americkým bramborám nebo ho můžete namazat na bulky při přípravě hamburgerů.
Recept je velmi jednoduchý, všechny ingredience v podstatě stačí jen dobře promíchat, dochutit a nechat chvíli odležet.
Osobně si tento dip připravuji i k čerstvé zelenině, jako je okurka, mrkev, paprika či řapíkatý celer. Nejčastěji ho připravuji pro návštěvu ještě společně s bylinkovým dipem. Tato silná dvojice dipů společně s nakrájenou čerstvou zeleninou u návštěvy vždy zaboduje.
Servírovat ho samozřejmě nemusíte jen pro návštěvu, ale můžete si ho připravit kdykoliv, když na něho dostanete chuť :).
Můj tip: Vyzkoušejte také bylinkový dip!
Budete potřebovat:
- kečup – jemný
- hořčice – plnotučná
- majonéza – klasická bez příchuti
- vinný ocet
- třtinový cukr
Nezapomeňte:
- koření na dochucení – sůl, pepř, chilli
Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.
A jak na to?
Krok 1
Nejprve v misce smíchejte kečup, majonézu a hořčici. Poté přidejte vinný ocet, cukr a vše důkladně promíchejte do hladka.
Můj tip: Doporučuji misku na chvíli dát do lednice, aby se všechny chutě krásně propojily.
Krok 2
Nakonec dip dochuťte solí, pepřem a troškou chilli.
Krok 3
Po chvilce odležení je dip hotový a připravený k servírování. Můžete jej ještě lehce dozdobit kořením.
Recept je koncipovaný na jednu větší misku dipu, příp. na dvě menší – viz obrázek.
Můj tip: Dip si také můžete připravit den dopředu. Stačí ho skladovat ve vzduchotěsné nádobě v chladu a suchu, případně je možné jej přikrýt potravinářskou fólií.
S chutí do toho, půl je hotovo 🙂
DIP K HRANOLKŮM HOTOVÝ ZA PÁR MINUT
Ingredience
- 8 PL sladkého kečupu
- ½ – 1 PL plnotučné hořčice
- 6 PL majonézy
- 1 čl vinného octa
- 2 čl třtinového cukru
- sůl, pepř, chilli na dochucení
Postup
- Nejprve v misce smíchejte kečup, majonézu a hořčici. Poté přidejte vinný ocet, cukr a vše důkladně promíchejte do hladka.
- Nakonec dip dochuťte solí, pepřem a troškou chilli.
- Po chvilce odležení je dip hotový a připravený k servírování. Můžete jej ještě lehce dozdobit kořením.Recept je koncipovaný na jednu větší misku dipu, příp. na dvě menší – viz obrázek.
Moje tipy
- Dip si také můžete připravit den dopředu. Stačí ho skladovat ve vzduchotěsné nádobě v chladu a suchu, případně je možné jej přikrýt potravinářskou fólií.
- Doporučuji misku na chvíli dát do lednice, aby se všechny chutě krásně propojily.
Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.