Recept na jednoduchou pomazánku či dip z tvarohového sýra cottage je velmi lehký a hodí se tak nejen jako pohoštění pro vaši návštěvu, ale také jako zdravá svačinka.

jednohubky s dipem z cottage syra

Servírujte tedy ve formě dipu, tzn. že k němu nakrájíte vaši oblíbenou zeleninu, např. okurku, mrkev, papriku, ředkvičky či řapíkatý celer. Nebo ho můžete využít jako pomazánku např. na krekry a vytvořit tak výborné jednohubky. Ty pak už stačí jen dozdobit např. oblíbenou bylinkou nebo granátovým jablkem.

Můj tip: Vyzkoušejte také bylinkový dip!

Budete potřebovat:

  • cottage
  • zakysaná smetana – na zjemnění
  • šalotka – není tak výrazná jako cibule a do dipu se skvěle hodí
  • česnek – čerstvý – žádný prášek
  • sůl a pepř – na dochucení
  • bylinky – na ozdobu

Nezapomeňte:

  • krekry/slané sušenky – v případě, že budete připravovat jednohubky, vyberte ty, které máte nejraději

Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.

A jak na to?

Krok 1

Nejprve v misce promíchejte cottage se smetanou do hladka.

Můj tip: Pokud využijete recept jako pomazánku a budete ji mazat na slané krekry, doporučuji ihned servírovat. Krekry po čase nasáknout pomazánku, vlhnou a nejsou už pak hezky křupavé.

Krok 2

Šalotku oloupejte a nakrájejte na drobno. Česnek prolisujte a spolu s šalotkou ho přidejte ke cottage.

Nezapomeňte dochutit solí a pepřem. Promíchejte.

jednohubky s cottage

Krok 3

Dip/pomazánku nechte na chíli odležet, aby se chutě krásně spojily. Dozdobte oblíbenými bylinkami např. petrželkou nebo pažitkou. Výborně také bude chutnat i vypadat granátové jablko.

Recept je koncipovaný na jednu větší misku dipu/pomazánky.

Můj tip: Dip si také můžete připravit den dopředu. Stačí ho skladovat v chladu nejlépe v lednici, a to ve vzduchotěsné nádobě nebo ho přikrýt potravinářskou fólií.

S chutí do toho, půl je hotovo 🙂

DIP ČI POMAZÁNKA Z TVAROHOVÉHO SÝRA COTTAGE

Recept na jednoduchou pomazánku či dip z tvarohového sýra cottage je velmi lehký a hodí se tak nejen jako pohoštění pro vaši návštěvu, ale také jako zdravá svačinka. Servírujte tedy ve formě dipu, tzn. že k němu nakrájíte vaši oblíbenou zeleninu, např. okurku, mrkev, papriku, ředkvičky či řapíkatý celer. Nebo ho můžete využít jako pomazánku např. na krekry a vytvořit tak výborné jednohubky. Ty pak už stačí jen dozdobit např. oblíbenou bylinkou nebo granátovým jablkem.
Příprava15 minutes
Čas celkem15 minutes
Množství: 1 menší miska

Ingredience

  • 200 g cottage
  • 50 g zakysané smetany
  • 2 ks šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • špetka soli na dochucení
  • špetka pepře na dochucení
  • 1 balení krekry/slané sušenky volitelně
  • bylinky (pažitka, petrželka) na ozdobu
  • zrníčka granátového jablka na ozdobu

Postup

  • Nejprve v misce promíchejte cottage se smetanou do hladka.
  • Šalotku oloupejte a nakrájejte na drobno. Česnek prolisujte a spolu s šalotkou ho přidejte ke cottage.
    Nezapomeňte dochutit solí a pepřem. Promíchejte.
  • Dip/pomazánku nechte na chíli odležet, aby se chutě krásně spojily. Dozdobte oblíbenými bylinkami např. petrželkou nebo pažitkou. Výborně také bude chutnat i vypadat granátové jablko.
    Recept je koncipovaný na jednu větší misku dipu/pomazánky.

Moje tipy

  1. Pokud využijete recept jako pomazánku a budete ji mazat na slané krekry, doporučuji ihned servírovat. Krekry po čase nasáknout pomazánku, vlhnou a nejsou už pak hezky křupavé.
  2. Dip si také můžete připravit den dopředu. Stačí ho skladovat v chladu nejlépe v lednici, a to ve vzduchotěsné nádobě nebo ho přikrýt potravinářskou fólií.

Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating