Vyzkoušejte recept na vylepšenou česnekovou pomazánku, kterou není potřeba výrazně dochucovat! Trik je v přidání výrazného sýra, který dělá jednohubky opravdu výjimečné. Tato lahodná česneková pomazánka nesmí chybět na vašem stole :).

Je mi jasné, že recept na česnekovou pomazánku zná asi každý. V té nejzákladnější podobě stačí smíchat česnek s pomazánkovým máslem nebo s majonézou a smetanou. Někdo k této variantě také přidává eidam, tvaroh, jogurt či tavený sýr. Jak se říká proti gustu… ALE já přidávám do pomazánky parmazán. Díky němu je pomazánka opravdu skvělá a není potřeba to již přehánět se solí, pepřem či dalšími surovinami.
Co se týče zdobení, tak tady je to na vás, osobně jsem zvolila mleté vlašské ořechy a smaženou cibulku. Použít ale můžete takovou tu klasiku v podobě mandarinek nebo hroznového vína. To už je na vás :).
Můj tip: Vyzkoušejte také bylinkový dip!
Budete potřebovat:
- pomazánkové máslo – bez příchutě
- parmazán – nastrouhaný
- česnek – čerstvý – žádný prášek, prolisovaný
- sůl a pepř – na případné dochucení
- vlašské ořechy/smaženou cibulku – na ozdobu
Nezapomeňte:
- rohlíky/bagetky– ať máte, na co mazat 🙂
Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.
A jak na to?
Krok 1
Nejprve najemno nastrouhejte parmazán.
Krok 2
Do misky dejte pomazánkové máslo a přidejte prolisované stroužky česneku.
Přidejte parmazán, špetku soli a pepře. Vše pečlivě promíchejte a ochutnejte.
Krok 3
Pomazánku nechte na chvíli odležet, aby se chutě krásně spojily.
Nakrájejte rohlíky/bagetky a namažte. Dozdobte smaženou cibulkou či vlašskými ořechy.
Recept je koncipovaný na jednu větší misku pomazánky.
Můj tip: Pomazánku si také můžete připravit den dopředu. Stačí ji skladovat v lednici a překrýt potravinářskou fólií nebo alobalem, aby neoschla.
S chutí do toho, půl je hotovo 🙂
Lahodná česneková pomazánka
Ingredience
- 200 g pomazánkového másla neochuceného
- 3 ks stroužky česneku větší, prolisované
- 4 PL nastrouhaného parmazánu
- sůl/pepř na dochucení
- smažená cibulka na ozdobení
- vlašské ořechy (mleté) na ozdobení
- rohlíky/bagetky
Postup
- Nejprve najemno nastrouhejte parmazán.
- Do misky dejte pomazánkové máslo a přidejte prolisované stroužky česneku.Přidejte parmazán, špetku soli a pepře. Vše pečlivě promíchejte.
- Pomazánku nechte na chvíli odležet, aby se chutě krásně spojily.Nakrájejte rohlíky/bagetky a namažte. Dozdobte smaženou cibulkou či vlašskými ořechy.Recept je koncipovaný na jednu větší misku pomazánky.
Moje tipy
Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.