Vyzkoušejte recept na vylepšenou česnekovou pomazánku, kterou není potřeba výrazně dochucovat! Trik je v přidání výrazného sýra, který dělá jednohubky opravdu výjimečné. Tato lahodná česneková pomazánka nesmí chybět na vašem stole :).

cesnekova pomazanka

Je mi jasné, že recept na česnekovou pomazánku zná asi každý. V té nejzákladnější podobě stačí smíchat česnek s pomazánkovým máslem nebo s majonézou a smetanou. Někdo k této variantě také přidává eidam, tvaroh, jogurt či tavený sýr. Jak se říká proti gustu… ALE já přidávám do pomazánky parmazán. Díky němu je pomazánka opravdu skvělá a není potřeba to již přehánět se solí, pepřem či dalšími surovinami.

Co se týče zdobení, tak tady je to na vás, osobně jsem zvolila mleté vlašské ořechy a smaženou cibulku. Použít ale můžete takovou tu klasiku v podobě mandarinek nebo hroznového vína. To už je na vás :).

Můj tip: Vyzkoušejte také bylinkový dip!

Budete potřebovat:

  • pomazánkové máslo – bez příchutě
  • parmazán – nastrouhaný
  • česnek – čerstvý – žádný prášek, prolisovaný
  • sůl a pepř – na případné dochucení
  • vlašské ořechy/smaženou cibulku – na ozdobu

Nezapomeňte:

  • rohlíky/bagetky– ať máte, na co mazat 🙂

Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.

A jak na to?

Krok 1

Nejprve najemno nastrouhejte parmazán.

Krok 2

Do misky dejte pomazánkové máslo a přidejte prolisované stroužky česneku.

Přidejte parmazán, špetku soli a pepře. Vše pečlivě promíchejte a ochutnejte.

Krok 3

Pomazánku nechte na chvíli odležet, aby se chutě krásně spojily.

Nakrájejte rohlíky/bagetky a namažte. Dozdobte smaženou cibulkou či vlašskými ořechy.

Recept je koncipovaný na jednu větší misku pomazánky.

Můj tip: Pomazánku si také můžete připravit den dopředu. Stačí ji skladovat v lednici a překrýt potravinářskou fólií nebo alobalem, aby neoschla.

S chutí do toho, půl je hotovo 🙂

Lahodná česneková pomazánka

Vyzkoušejte recept na vylepšenou česnekovou pomazánku, kterou není potřeba výrazně dochucovat! Trik je v přidání výrazného sýra – parmazánu, který dělá jednohubky opravdu výjimečné. Co se týče zdobení, tak tady je to na vás, osobně jsem zvolila mleté vlašské ořechy a smaženou cibulku. Použít ale můžete takovou tu klasiku v podobě mandarinek nebo hroznového vína. To už je na vás :).
Příprava10 minutes
Čas celkem10 minutes
Množství: 1 plná miska

Ingredience

  • 200 g pomazánkového másla neochuceného
  • 3 ks stroužky česneku větší, prolisované
  • 4 PL nastrouhaného parmazánu
  • sůl/pepř na dochucení
  • smažená cibulka na ozdobení
  • vlašské ořechy (mleté) na ozdobení
  • rohlíky/bagetky

Postup

  • Nejprve najemno nastrouhejte parmazán.
  • Do misky dejte pomazánkové máslo a přidejte prolisované stroužky česneku.
    Přidejte parmazán, špetku soli a pepře. Vše pečlivě promíchejte.
  • Pomazánku nechte na chvíli odležet, aby se chutě krásně spojily.
    Nakrájejte rohlíky/bagetky a namažte. Dozdobte smaženou cibulkou či vlašskými ořechy.
    Recept je koncipovaný na jednu větší misku pomazánky.

Moje tipy

Pomazánku si také můžete připravit den dopředu. Stačí ji skladovat v lednici a překrýt potravinářskou fólií nebo alobalem, aby neoschla.

Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating