Hledáte-li recept na bylinkový dip k zelenině, který jednak skvěle chutná a druhak je rychlý a jednoduchý, tak mám pro vás zaručenou bombu. Tenhle recept je opravdu nejlepší. Připravuji ho pravidelně a každý kdo ho vyzkoušel, tak se ho nemohl nabažit.

Skvěle se hodí k čerstvé zelenině, ale můžete v něm namáčet i pečivo. A pokud ho ozdobíte ještě čerstvými bylinkami, bude ozdobou každého stolu. Připravit si ho můžete i den dopředu, bude pak krásně rozleželý.
Servírovat ho můžete v podstatě při jakékoliv příležitosti. Skvěle se hodí na rodinné oslavy, posezení s přáteli. Vzhledem k tomu, že je velmi rychlý a nenáročný, můžete ho připravit jako pohoštění pro nečekanou návštěvu anebo naopak plánovaně na Silvestra.
Můj tip: Vyzkoušejte také dip k hranolkům!
Budete potřebovat:
- zakysanou smetanu
- majonézu – klasickou bez příchuti
- česnek -stroužky (žádný sušený prášek)
- bylinky – nejlepší je kombinace hladkolisté petrželky, pažitky a koriandru
- sůl
- pepř
- olivový olej
Nezapomeňte:
- čerstvou zeleninu nebo chléb – ať máte co namáčet 🙂
Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete na recept potřebovat.
A jak na to?
Krok 1
V misce smíchejte zakysanou smetanu, majonézu a prolisovaný česnek.
Můj tip: Nemáte-li rádi koriandr, klidně ho vynechte a přidejte pouze pažitku a petrželku.
Krok 2
Všechny bylinky (koriandr, pažitku, petrželku) omyjte, otrhejte a nakrájejte na drobno. Přidejte je do misky se smetanou a důkladně promíchejte s ostatními ingrediencemi.

Krok 3
Dip ochutnejte a dochuťte solí, pepřem a kapkou olivového oleje. Podávejte s čerstvou zeleninou nebo pečivem.
Můj tip: Dip si můžete připravit i den předem. Chuť se ještě krásně rozleží. Skladujte v uzavřené nádobě v suchu a chladu.
S chutí do toho, půl je hotovo 🙂
NEJLEPŠÍ BYLINKOVÝ DIP K ZELENINĚ
Ingredience
- 250 g zakysané smetany
- 250 ml majonézy bez příchuti
- 30 g koriandru vanička
- 30 g pažitky vanička
- 30 g hladkolisté petrželky vanička
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř na dochucení
- olivový olej zakápnout na dochucení
Postup
- V misce smíchejte zakysanou smetanu, majonézu a prolisovaný česnek.
- Všechny bylinky (koriandr, pažitku, petrželku) omyjte, otrhejte a nakrájejte na drobno. Přidejte je do misky se smetanou a důkladně promíchejte s ostatními ingrediencemi.
- Dip ochutnejte a dochuťte solí, pepřem a kapkou olivového oleje. Podávejte s čerstvou zeleninou nebo pečivem.
Moje tipy
- Nemáte-li rádi koriandr, klidně ho vynechte a přidejte pouze pažitku a petrželku.
- Dip si můžete připravit i den předem. Chuť se ještě krásně rozleží. Skladujte v uzavřené nádobě v suchu a chladu.
Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.