Hledáte-li recept na bylinkový dip k zelenině, který jednak skvěle chutná a druhak je rychlý a jednoduchý, tak mám pro vás zaručenou bombu. Tenhle recept je opravdu nejlepší. Připravuji ho pravidelně a každý kdo ho vyzkoušel, tak se ho nemohl nabažit.

nejlepsi_bylinkovy_dip

Skvěle se hodí k čerstvé zelenině, ale můžete v něm namáčet i pečivo. A pokud ho ozdobíte ještě čerstvými bylinkami, bude ozdobou každého stolu. Připravit si ho můžete i den dopředu, bude pak krásně rozleželý.

Servírovat ho můžete v podstatě při jakékoliv příležitosti. Skvěle se hodí na rodinné oslavy, posezení s přáteli. Vzhledem k tomu, že je velmi rychlý a nenáročný, můžete ho připravit jako pohoštění pro nečekanou návštěvu anebo naopak plánovaně na Silvestra.

Můj tip: Vyzkoušejte také dip k hranolkům!

Budete potřebovat:

  • zakysanou smetanu
  • majonézu – klasickou bez příchuti
  • česnek -stroužky (žádný sušený prášek)
  • bylinky – nejlepší je kombinace hladkolisté petrželky, pažitky a koriandru
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Nezapomeňte:

  • čerstvou zeleninu nebo chléb – ať máte co namáčet 🙂

Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete na recept potřebovat.

A jak na to?

Krok 1

V misce smíchejte zakysanou smetanu, majonézu a prolisovaný česnek.

Můj tip: Nemáte-li rádi koriandr, klidně ho vynechte a přidejte pouze pažitku a petrželku.

Krok 2

Všechny bylinky (koriandr, pažitku, petrželku) omyjte, otrhejte a nakrájejte na drobno. Přidejte je do misky se smetanou a důkladně promíchejte s ostatními ingrediencemi.

bylinkovy_dip_chutix

Krok 3

Dip ochutnejte a dochuťte solí, pepřem a kapkou olivového oleje. Podávejte s čerstvou zeleninou nebo pečivem.

Můj tip: Dip si můžete připravit i den předem. Chuť se ještě krásně rozleží. Skladujte v uzavřené nádobě v suchu a chladu.

S chutí do toho, půl je hotovo 🙂

NEJLEPŠÍ BYLINKOVÝ DIP K ZELENINĚ

Hledáte-li recept na bylinkový dip k zelenině, který jednak skvěle chutná a druhak je rychlý a jednoduchý, tak mám pro vás zaručenou bombu. Tenhle recept je opravdu nejlepší. Připravuji ho pravidelně a každý kdo ho vyzkoušel, tak se ho nemohl nabažit. Skvěle se hodí k čerstvé zelenině, ale můžete v něm namáčet i pečivo. A pokud ho ozdobíte ještě čerstvými bylinkami, bude ozdobou každého stolu. Připravit si ho můžete i den dopředu, bude pak krásně rozleželý.
Příprava15 minutes
Čas celkem15 minutes
Množství: 1 miska

Ingredience

  • 250 g zakysané smetany
  • 250 ml majonézy bez příchuti
  • 30 g koriandru vanička
  • 30 g pažitky vanička
  • 30 g hladkolisté petrželky vanička
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř na dochucení
  • olivový olej zakápnout na dochucení

Postup

  • V misce smíchejte zakysanou smetanu, majonézu a prolisovaný česnek.
  • Všechny bylinky (koriandr, pažitku, petrželku) omyjte, otrhejte a nakrájejte na drobno. Přidejte je do misky se smetanou a důkladně promíchejte s ostatními ingrediencemi.
  • Dip ochutnejte a dochuťte solí, pepřem a kapkou olivového oleje. Podávejte s čerstvou zeleninou nebo pečivem.

Moje tipy

  1. Nemáte-li rádi koriandr, klidně ho vynechte a přidejte pouze pažitku a petrželku.
  2. Dip si můžete připravit i den předem. Chuť se ještě krásně rozleží. Skladujte v uzavřené nádobě v suchu a chladu.

Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating