Vyzkoušejte tento recept na nepečené kuličky z arašídového másla a philadelphie. Kuličky jsou opravdu výborné, rychle hotové a příjemně zpestří občerstvení každé oslavy. Můžete si je také přidat na svůj seznam nepečeného cukroví na Vánoce 🙂

kulicky_z_arasidoveho_masla_chutix

Nepečené kuličky se skvěle hodí např. na oslavu narozenin, na Vánoce nebo na Valentýna. Jen pamatujte, že je potřeba je skladovat v chladu a do cca 5 dnů je spotřebovat.

Můj tip: Vyzkoušejte také domácí sušenky s černým kakaem a tvarohovým dipem!

Budete potřebovat:

  • Philadelphii – smetanový sýr, pokojové teploty
  • arašídové máslo – doporučuji hladké bez křupinek, pokojové teploty
  • moučkový cukr
  • mléko
  • máslové sušenky – stačí obyčejné čistě máslové
  • barevné posypky

Nezapomeňte:

  • papírové košíčky – na vyskládání kuliček, ale jde to i bez nich 🙂

Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.

A jak na to?

Krok 1

Arašídové máslo a Philadelphii promíchejte tak, aby se tyto dvě suroviny dobře propojily a vzniklo tak hladké těsto. Na pomoc si můžete vzít i mixér.

Krok 2

V mixéru rozmixujte máslové sušenky a společně s cukrem a mlékem je přidejte k těstu. Vše důkladně promíchejte.

Krok 3

Jakmile máte všechny ingredience dokonale spojené v těsto, začněte tvarovat kuličky o velikosti cca vlašského ořechu.

K ruce si vezměte misku a nasypte si do ní barevné posypky. Kuličky v nich jednu po druhé obalujte.

Krok 4

Až budete mít všechny kuličky hotové, dejte je ještě alespoň na 30 minut vychladit do lednice.

Můj tip: Kuličky skladujte v uzavřené vzduchotěsné nádobě v chladu a suchu. Doporučuji je ještě před uzavřením přikrýt z vrchu alobalem nebo potravinářskou fólií, abyste zabránili jejich nadměrnému vysychání.

Krok 5

Vzhledem k tomu, že se jedná o nepečené cukroví, jsou kuličky připraveny k okamžité spotřebě.

Servírovat je můžete v papírových košíčcích, ale ničemu nevadí, když budou i bez nich :).

S chutí do toho, půl je hotovo 🙂

NEPEČENÉ KULIČKY Z ARAŠÍDOVÉHO MÁSLA A PHILADELPHIE

Vyzkoušejte tento recept na nepečené kuličky z arašídového másla a philadelphie. Kuličky jsou opravdu výborné, rychle hotové a příjemně zpestří občerstvení každé oslavy. 
Příprava20 minutes
chlazení30 minutes
Čas celkem50 minutes
Množství: 25 ks

Ingredience

  • 200 g Philadelphie (smetanového sýra)
  • 1 hrnek arašídového másla (bez křupinek)
  • 140 g máslových sušenek rozmixovaných
  • 1 hrnek moučkového cukru stačí i méně
  • 2 čl mléka
  • barevné posypky na ozdobu
  • papírové košíčky

Postup

  • Arašídové máslo a Philadelphii promíchejte tak, aby se tyto dvě suroviny dobře propojily a vzniklo tak hladké těsto. Na pomoc si můžete vzít i mixér.
  • V mixéru rozmixujte máslové sušenky a společně s cukrem a mlékem je přidejte k těstu. Vše důkladně promíchejte.
  • Jakmile máte všechny ingredience dokonale spojené v těsto, začněte tvarovat kuličky o velikosti cca vlašského ořechu.
    K ruce si vezměte misku a nasypte si do ní barevné posypky. Kuličky v nich jednu po druhé obalujte.
  • Až budete mít všechny kuličky hotové, dejte je ještě alespoň na 30 minut vychladit do lednice.
  • Vzhledem k tomu, že se jedná o nepečené cukroví, jsou kuličky připraveny k okamžité spotřebě.
    Servírovat je můžete v papírových košíčcích, ale ničemu nevadí, když budou i bez nich :).

Moje tipy

Kuličky skladujte v uzavřené vzduchotěsné nádobě v chladu a suchu. Doporučuji je ještě před uzavřením přikrýt z vrchu alobalem nebo potravinářskou fólií, abyste zabránili jejich nadměrnému vysychání.

Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating