Vyzkoušejte tento recept na nepečené kuličky z arašídového másla a philadelphie. Kuličky jsou opravdu výborné, rychle hotové a příjemně zpestří občerstvení každé oslavy. Můžete si je také přidat na svůj seznam nepečeného cukroví na Vánoce 🙂

Nepečené kuličky se skvěle hodí např. na oslavu narozenin, na Vánoce nebo na Valentýna. Jen pamatujte, že je potřeba je skladovat v chladu a do cca 5 dnů je spotřebovat.
Můj tip: Vyzkoušejte také domácí sušenky s černým kakaem a tvarohovým dipem!
Budete potřebovat:
- Philadelphii – smetanový sýr, pokojové teploty
- arašídové máslo – doporučuji hladké bez křupinek, pokojové teploty
- moučkový cukr
- mléko
- máslové sušenky – stačí obyčejné čistě máslové
- barevné posypky
Nezapomeňte:
- papírové košíčky – na vyskládání kuliček, ale jde to i bez nich 🙂
Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete potřebovat.
A jak na to?
Krok 1
Arašídové máslo a Philadelphii promíchejte tak, aby se tyto dvě suroviny dobře propojily a vzniklo tak hladké těsto. Na pomoc si můžete vzít i mixér.
Krok 2
V mixéru rozmixujte máslové sušenky a společně s cukrem a mlékem je přidejte k těstu. Vše důkladně promíchejte.
Krok 3
Jakmile máte všechny ingredience dokonale spojené v těsto, začněte tvarovat kuličky o velikosti cca vlašského ořechu.
K ruce si vezměte misku a nasypte si do ní barevné posypky. Kuličky v nich jednu po druhé obalujte.
Krok 4
Až budete mít všechny kuličky hotové, dejte je ještě alespoň na 30 minut vychladit do lednice.
Můj tip: Kuličky skladujte v uzavřené vzduchotěsné nádobě v chladu a suchu. Doporučuji je ještě před uzavřením přikrýt z vrchu alobalem nebo potravinářskou fólií, abyste zabránili jejich nadměrnému vysychání.
Krok 5
Vzhledem k tomu, že se jedná o nepečené cukroví, jsou kuličky připraveny k okamžité spotřebě.
Servírovat je můžete v papírových košíčcích, ale ničemu nevadí, když budou i bez nich :).
S chutí do toho, půl je hotovo 🙂
NEPEČENÉ KULIČKY Z ARAŠÍDOVÉHO MÁSLA A PHILADELPHIE
Ingredience
- 200 g Philadelphie (smetanového sýra)
- 1 hrnek arašídového másla (bez křupinek)
- 140 g máslových sušenek rozmixovaných
- 1 hrnek moučkového cukru stačí i méně
- 2 čl mléka
- barevné posypky na ozdobu
- papírové košíčky
Postup
- Arašídové máslo a Philadelphii promíchejte tak, aby se tyto dvě suroviny dobře propojily a vzniklo tak hladké těsto. Na pomoc si můžete vzít i mixér.
- V mixéru rozmixujte máslové sušenky a společně s cukrem a mlékem je přidejte k těstu. Vše důkladně promíchejte.
- Jakmile máte všechny ingredience dokonale spojené v těsto, začněte tvarovat kuličky o velikosti cca vlašského ořechu.K ruce si vezměte misku a nasypte si do ní barevné posypky. Kuličky v nich jednu po druhé obalujte.
- Až budete mít všechny kuličky hotové, dejte je ještě alespoň na 30 minut vychladit do lednice.
- Vzhledem k tomu, že se jedná o nepečené cukroví, jsou kuličky připraveny k okamžité spotřebě.Servírovat je můžete v papírových košíčcích, ale ničemu nevadí, když budou i bez nich :).
Moje tipy
Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.