Zní vám kombinace ananasu a slaniny zvláštně? Mně ano! Je to ale naprosto úžasná lahůdka, protože spojení ananasu, slaniny a třtinového cukru je naprosto geniální. Recept je jednoduchý, rychlý a tak dobrý. Doporučuji připravit ananas ve slanině v dvojité dávce :).
Chcete připravit pro vaše hosty originální jednohubky? Neváhejte a vyzkoušejte tento recept. Skvěle se také hodí jako zobání k filmu. Výborně chutnají i za studena, není tedy nic jednoduššího než si je připravit pár hodin před očekávanou návštěvou nebo filmem.
Můj tip: Vyzkoušejte také opilé švestky ve slanině!
Budete potřebovat:
- ananas – spíše kyselejší, resp. tvrdší, v troubě pak krásně změkne
- anglickou slaninu – ideálně dlouhé plátky, aby se vám ananas jednoduše obmotával
- třtinový cukr
Nezapomeňte:
- alobal – na vyložení plechu, vyhnete se tak dlouhému drhnutí plechu
- párátka – aby vše krásně drželo
Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete na recept potřebovat.
A jak na to?
Krok 1
Troubu předehřejte na 180°C. Vezměte si k ruce hlubší plech a vyložte ho alespoň dvěma vrstvami alobalu a na plech položte mřížku z trouby.
Můj tip: Opravdu plech vyložte alobalem, protože vám na něj bude stékat tuk ze slaniny a padat cukr. Po upečení jednoduše jen alobal vezmete a vyhodíte, vyhnete se tak drhnutí plechu.
Krok 2
Nakrájejte si ananas na menší kostičky. Do mističky si připravte třtinový cukr. Jestliže máte dlouhé plátky slaniny, můžete je ještě překrojit na půl. Vezměte proužek slaniny a na jeden její konec vložte kostku ananasu a zarolujte tak, aby byl ananas kolem dokola obalen slaninou.
Krok 3
Ananas ve slanině následně obalte celý v třtinovém cukru a přendejte na mřížku. Položte jej tak, aby konce slaniny byly položeny na mřížce, resp. aby se vám slanina během pečení nerozvinula.
Takto pokračujte do té doby, dokud budete mít ananas a slaninu. Kousky umisťujte vždy tak, aby se vzájemně nedotýkaly.
Krok 4
Pečte v troubě cca 20 minut. Kousky hlídejte a jakmile se vám bude zdát slanina hezky zpečená, resp. začne lehce hnědnout a být křupavá, doporučuji ještě jednou na každý kousek nasypat trošku třtinového cukru a péct na necelých 5 minut.
Můj tip: Pokud má vaše trouba funkci gril, zkuste ji na posledních pár minut zapnout, aby slanina ještě více křupala.
Krok 5
Jakmile budete mít dopečeno, opatrně sejměte jednotlivé kousky z mřížky a nabodněte párátkem.
S chutí do toho, půl je hotovo 🙂
Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.
JEDNOHUBKY Z ANANASU ZAPEČENÉM VE SLANINĚ
Ingredience
- 1 ks ananasu čerstvého
- 3 balení anglické slaniny ideálně dlouhé plátky
- miska třtinového cukru
- alobal
- párátka
Postup
- Troubu předehřejte na 180°C. Vezměte si k ruce hlubší plech a vyložte ho alespoň dvěma vrstvami alobalu a na plech položte mřížku z trouby.
- Nakrájejte si ananas na menší kostičky. Do mističky si připravte třtinový cukr. Jestliže máte dlouhé plátky slaniny, můžete je ještě překrojit na půl. Vezměte proužek slaniny a na jeden její konec vložte kostku ananasu a zarolujte tak, aby byl ananas kolem dokola obalen slaninou.
- Ananas ve slanině následně obalte celý v třtinovém cukru a přendejte na mřížku. Položte jej tak, aby konce slaniny byly položeny na mřížce, resp. aby se vám slanina během pečení nerozvinula.Takto pokračujte do té doby, dokud budete mít ananas a slaninu. Kousky umisťujte vždy tak, aby se vzájemně nedotýkaly.
- Pečte v troubě cca 20 minut. Kousky hlídejte a jakmile se vám bude zdát slanina hezky zpečená, resp. začne lehce hnědnout a být křupavá, doporučuji ještě jednou na každý kousek nasypat trošku třtinového cukru a péct na necelých 5 minut.
- Jakmile budete mít dopečeno, opatrně sejměte jednotlivé kousky z mřížky a nabodněte párátkem.
Moje tipy
- Opravdu plech vyložte alobalem, protože vám na něj bude stékat tuk ze slaniny a padat cukr. Po upečení jednoduše jen alobal vezmete a vyhodíte, vyhnete se tak drhnutí plechu.
- Pokud má vaše trouba funkci gril, zkuste ji na posledních pár minut zapnout, aby slanina ještě více křupala.