Zní vám kombinace ananasu a slaniny zvláštně? Mně ano! Je to ale naprosto úžasná lahůdka, protože spojení ananasu, slaniny a třtinového cukru je naprosto geniální. Recept je jednoduchý, rychlý a tak dobrý. Doporučuji připravit ananas ve slanině v dvojité dávce :).

ananas_ve_slanine_hlavni_foto_chutix

Chcete připravit pro vaše hosty originální jednohubky? Neváhejte a vyzkoušejte tento recept. Skvěle se také hodí jako zobání k filmu. Výborně chutnají i za studena, není tedy nic jednoduššího než si je připravit pár hodin před očekávanou návštěvou nebo filmem.

Můj tip: Vyzkoušejte také opilé švestky ve slanině!

Budete potřebovat:

  • ananas – spíše kyselejší, resp. tvrdší, v troubě pak krásně změkne
  • anglickou slaninu – ideálně dlouhé plátky, aby se vám ananas jednoduše obmotával
  • třtinový cukr

Nezapomeňte:

  • alobal – na vyložení plechu, vyhnete se tak dlouhému drhnutí plechu
  • párátka – aby vše krásně drželo

Na konci článku se v kartě receptu dozvíte přesné množství surovin, které budete na recept potřebovat.

A jak na to?

Krok 1

Troubu předehřejte na 180°C. Vezměte si k ruce hlubší plech a vyložte ho alespoň dvěma vrstvami alobalu a na plech položte mřížku z trouby.

Můj tip: Opravdu plech vyložte alobalem, protože vám na něj bude stékat tuk ze slaniny a padat cukr. Po upečení jednoduše jen alobal vezmete a vyhodíte, vyhnete se tak drhnutí plechu.

Krok 2

Nakrájejte si ananas na menší kostičky. Do mističky si připravte třtinový cukr. Jestliže máte dlouhé plátky slaniny, můžete je ještě překrojit na půl. Vezměte proužek slaniny a na jeden její konec vložte kostku ananasu a zarolujte tak, aby byl ananas kolem dokola obalen slaninou.

ananas_ve_slanine_priprava_chutix

Krok 3

Ananas ve slanině následně obalte celý v třtinovém cukru a přendejte na mřížku. Položte jej tak, aby konce slaniny byly položeny na mřížce, resp. aby se vám slanina během pečení nerozvinula.

Takto pokračujte do té doby, dokud budete mít ananas a slaninu. Kousky umisťujte vždy tak, aby se vzájemně nedotýkaly.

ananas_ve_slanine_priprava2_chutix

Krok 4

Pečte v troubě cca 20 minut. Kousky hlídejte a jakmile se vám bude zdát slanina hezky zpečená, resp. začne lehce hnědnout a být křupavá, doporučuji ještě jednou na každý kousek nasypat trošku třtinového cukru a péct na necelých 5 minut.

Můj tip: Pokud má vaše trouba funkci gril, zkuste ji na posledních pár minut zapnout, aby slanina ještě více křupala.

Krok 5

Jakmile budete mít dopečeno, opatrně sejměte jednotlivé kousky z mřížky a nabodněte párátkem.

S chutí do toho, půl je hotovo 🙂

Vyzkoušeli jste tento recept? Dejte mi vědět, jak vám chutnal. Také budu ráda za ohodnocení níže v komentářích. Pokud se vám mé recepty líbí, můžete mně také sledovat na Instagramu nebo Pinterestu či se přihlásit k odběru newsletteru.

JEDNOHUBKY Z ANANASU ZAPEČENÉM VE SLANINĚ

Příprava15 minutes
Doba vaření20 minutes
Čas celkem35 minutes
Množství: 30 ks

Ingredience

  • 1 ks ananasu čerstvého
  • 3 balení anglické slaniny ideálně dlouhé plátky
  • miska třtinového cukru
  • alobal
  • párátka

Postup

  • Troubu předehřejte na 180°C. Vezměte si k ruce hlubší plech a vyložte ho alespoň dvěma vrstvami alobalu a na plech položte mřížku z trouby.
  • Nakrájejte si ananas na menší kostičky. Do mističky si připravte třtinový cukr. Jestliže máte dlouhé plátky slaniny, můžete je ještě překrojit na půl. Vezměte proužek slaniny a na jeden její konec vložte kostku ananasu a zarolujte tak, aby byl ananas kolem dokola obalen slaninou.
  • Ananas ve slanině následně obalte celý v třtinovém cukru a přendejte na mřížku. Položte jej tak, aby konce slaniny byly položeny na mřížce, resp. aby se vám slanina během pečení nerozvinula.
    Takto pokračujte do té doby, dokud budete mít ananas a slaninu. Kousky umisťujte vždy tak, aby se vzájemně nedotýkaly.
  • Pečte v troubě cca 20 minut. Kousky hlídejte a jakmile se vám bude zdát slanina hezky zpečená, resp. začne lehce hnědnout a být křupavá, doporučuji ještě jednou na každý kousek nasypat trošku třtinového cukru a péct na necelých 5 minut.
  • Jakmile budete mít dopečeno, opatrně sejměte jednotlivé kousky z mřížky a nabodněte párátkem.

Moje tipy

  1. Opravdu plech vyložte alobalem, protože vám na něj bude stékat tuk ze slaniny a padat cukr. Po upečení jednoduše jen alobal vezmete a vyhodíte, vyhnete se tak drhnutí plechu.
  2. Pokud má vaše trouba funkci gril, zkuste ji na posledních pár minut zapnout, aby slanina ještě více křupala.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating